- Haberler
- Siirt Haber
- Siirt'te Bulunan Kaçak Yapılar Yıkılacak
Siirt'te Bulunan Kaçak Yapılar Yıkılacak
Siirt'te vatandaşların yıllardır tepki gösterdiği kaçak ve ruhsatsız yapılara yönelik yıkım süreci başlıyor. Kentin kritik noktalarında bulunan 46 yapının yıkımı için çıkılan ihale sonuçlandı. Çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması ve 90 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.
Siirt kent merkezinde kaçak ve ruhsatsız yapılaşmaya yönelik önemli bir adım atıldı. Vatandaşların uzun süredir tepki gösterdiği, kent genelinde görüntü kirliliğine ve düzensiz yapılaşmaya neden olduğu belirtilen yapıların yıkımı için başlatılan ihale süreci tamamlandı.
46 Yapı Yıkılacak
Siirt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, kentin çeşitli noktalarında bulunan 46 kaçak ve ruhsata aykırı yapının yıkılması planlanıyor.
İhale sürecinin tamamlanmasının ardından ekiplerin önümüzdeki günlerde sahada çalışmalara başlaması bekleniyor. Yıkım programı kapsamında belirlenen yapıların kaldırılmasının yanı sıra ortaya çıkacak enkazların da temizlenmesi gerçekleştirilecek.
Çalışmalar 90 Günde Tamamlanacak
Yıkım çalışmalarının 90 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Kentte ruhsatsız ve mevzuata aykırı yapılaşmanın önüne geçilmesi amacıyla yürütülecek çalışmalarla, özellikle kent merkezindeki kritik noktalarda şehir düzeninin korunması amaçlanıyor.
Siirt’te uzun süredir tartışma konusu olan kaçak yapıların yıkılmasıyla birlikte kent görünümünün de önemli ölçüde değişmesi bekleniyor.
Bakmadan Geçme