Siirt'te Bir Zamanların Gözdesiydi! Şimdi Giden Geri Kaçıyor…

Siirt Botan Vadisi Milli Parkı içinde yer alan ve insanların uğrak adresi olan Tahte Mendik mevkilisinde Tur Tekneleri için sıra bekleyen vatandaşlar yetkililerden çevre düzenlemesi talep ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ilısu Barajının yapımıyla birlikte Siirtli vatandaşların yaz aylarında tercih ettiği Botan Vadisi ve Tahte Mendik mevki mesire alanı sular altında kaldı.

Baraj göletinin oluşmasıyla birlikte, Ilısu Barajı üzerinden tekne turları düzenlenmeye başladı. Tekne turuna katılmaya ve piknik yapmaya gelen vatandaşlar yaz aylarında Siirt’in kavurucu sıcağına maruz kalıyor. 

Tahte Mendik’e piknik yapmaya ve tekne turuna katılmaya gelen Siirtli vatandaşlar, ağaçlandırma ve gölgelendirme çalışmasının yapılmamasından şikayetçi.

Ailesi ile Botan Vadisi kıyısına pikniğe gelen Nuri Doğan, “Burada her şey eksik, en az bir lokanta, park, çay ocağı, büfe olması gerekiyordu. Öyle bir şey olsa İstanbul’dan, İzmir’den insan gelebilir.” İfadelerini kullandı.

Doğu ve Güneydoğuya bakımın yapılmadığı gibi Siirt’teki baraja da bakımın yapılmadığını söyleyen Doğan, “Batıda böyle bir yerde insandan, parktan, çay ocaklarından geçilmiyor ama burada yok. Nasıl Doğuya, Güneydoğuya bakım yok, barajda da aynı durum. Bir büfe olsaydı, bir çay olsaydı oturup sohbet ederdik, çayımızı içerdik canımız ne isterse onu yapardık.” Açıklamasında bulundu.

Ilısu Baraj gölü üzerinde tekne turuna katılan Sefa Küçük de “Çevre düzenlemesi daha da güzel yapılabilir. Gündüzden ziyade akşam için de bir ortam oluşturalabilir.” Dedi.

“Buraya giriş ücretsiz ama gerekirse ücretli yapılabilir aynı diğer yerler gibi ama birazcık daha güzelleştirilebilir.” İfadelerini kullanan Küçük, “Örneğin Delikli Taş ortamı kadar buranın da ortamı güzel o yüzden burada da kafeterya ve park gibi bir ortam düzenlenebilir. Güzel şeyler olabilir yetkililerden, bu konuda çardak sayısı artırılabilir. Buraya giriş ücretsiz ama gerekirse ücretli yapılabilir aynı diğer yerler gibi ama birazcık daha güzelleştirilebilir. Ortam biraz daha yeşillendirilebilir, ağaçlandırma olabilir. Daha güzel bir hal alabilir buralar.” Yorumunda bulundu.

Tekne turu işletmecisi, Kayahan Aydın, “Buranın eksiklikleri çok fazla, bir ağaçlandırma yapılsa insanlarımız gelip burada oturabilir. Bir gölgelik alan olurdu insanlarımız için. Ağaçlandırma gölge olmadığı için insanlarımız geldiği gibi geri gidiyor. Böyle bir yer Antalya’da olsaydı tıklım tıklım olurdu. Talebimiz burada bir ağaçlandırma çalışması yapılması, devlet babamız el atarsa buralara çok güzel şeyler olur diye tahmin ediyoruz.” Dedi.
 

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN