Erdoğan Meclis'te yemin etti! Yeni dönem başladı

Seçimlerin ardından dün, TBMM Genel Kurul'u ilk kez toplanmış ve yeni dönem milletvekilleri TBMM'de yemin etmişti. Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'den mazbatasını aldı ve yemin etti. Böylece Erdoğan'ın yeni dönemi resmen başladı. Erdoğan, Genel Kurul'da düzenlenen yemin töreni için geldiği Meclis'te ilk olarak çiçeklerle ve törenle karşılandı. Yemin töreninin ardından Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaret etti ve Anıtkabir özel defterini imzaladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Seçimde bir kez daha cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın 2028'e kadar sürdüreceği görevi resmen başladı. Erdoğan, bugün ilk olarak TBMM'de yemin törenine iştirak etti. Genel Kurul, Geçici TBMM Başkanı, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli başkanlığında açıldı.

Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı ve Meclis'te yemin etti.

Erdoğan Meclis'te yemin etti! Yeni dönem başladı

Erdoğan, yemin töreninin ardından TBMM'den ayrıldı. Saat 16.00'da Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, 18.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Göreve Başlama Töreni"ne katılacak.

CUMHURBAŞKANI YEMİNİ

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasa'ya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Dünya liderlerinin de aralarında bulunduğu yabancı konuklar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlama törenine katılmak üzere Ankara'ya gelmeye başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ANITKABİR'DE

Yemin töreninin ardından Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir özel defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Aziz Atatürk Türkiye bir seçim sürecini daha tüm dünyaya örnek gösterilecek rekor bir katılımla ve demokrasi şöleni havasında suhuletle neticelendirdi. 14 Mayıs’ta TBMM’nde görev yapacak 28. dönem milletvekillerini belirleyen milletimiz 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçiminin şahsımıza yüzde 52,18 oy oranı ile yine büyük bir teveccüh gösterdi. Hamdolsun bir 5 sene daha ülkemize ve necip milletimize hizmet edecek olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de güvenoyu aldığı bu seçimlerin milletimizin önünde yeni bir dönemin kapılarını açtığına inanıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye’nin Yüzyılı vizyonunu hayata geçirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Asrın felaketi 6 Şubat felaketinin yaralarını hızla sarıp söz verdiğimiz gibi depremzedelerimizi en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12. cumhurbaşkanı olarak milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğini korumaya ülkemizi büyütmeye devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin. Ruhun şad olsun."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN