Siirt'te bayan hafızlar 'taç' giydi

Siirt il müftülüğe bağlı Medine Kur'an kursunda hafızlıklarını tamamlayan 4 kız öğrenci için taç giyme töreni düzenlendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Arifin kız Kur’an Kursunun ev sahipliğinde düzenlenen Hafızlık taç giyme merasimi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Merasimde konuşan İl Müftüsü Şakir Pinal, "Öncelikle bugün Hafız-ı Kur'an olan evlatlarımızı, anne ve babalarını, onları yetiştiren kıymetli hocalarımızı, bu müesseseleri inşa ve imar eden, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimizi tebrik ediyorum. Rabbim sizlerden razı olsun. hafizelerimize tavsiyem; okudukları ve hıfzettikleri kitabımızı amellerine yansıtmaları ve çevrelerine örnek olmalarıdır" dedi. 

Müftü Pinal konuşmasında; Kur’an’ı sadece okuyan ve okutanlar değil, onu ezberleyenler de Peygamberimiz tarafından övülmüştür. Bir hadiste; Kur’an’ı okuyup ezberleyen, helâl kıldıklarını helâl sayan ve haram kıldıklarını haram kabul edip uzak duran hafız kimselerin de cennete gireceklerini ve Kur’an sayesinde ailelerine şefaatçi olabileceklerini bildirmiştir” dedi. 

Programa il müftüsü Şakir Pinal, İl müftü yardımcısı Ayser Şenyiğit, Kız Kur’an Kursları Dernek başkanı Ayhan Veral, Öğretici Fatma Ebinç, Öğrenci aileleri, hafızlar katıldı. 

Program sonunda öğrencilere belge ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • Artı Siirt Haber Ajansı | 25 Kasım 2023 10:37

    İyi günler Ebu Zer ve Ali bey. Yaptığınız yorumlar için teşekkür ederiz her ne kadar biz durumun detaylarını bilmeden hakaret etmiş olsanız da size durumu anlatmak isteriz. Bu fotoğrafı biz kendimiz çekip görselde yer alan kadınların yüzlerinde yer alan objeleri bz eklemedik. Öncelikle bunu bilmenizi isteriz. Görsel bize organizasyonda bulunanlar tarafından gönderildi ve yüzlerinin görünmemesini tercih edenller bizzat görselde yer alan kadınların tercihidir. Böyle bir sansürü uygulamamızın ne gibi bir amacı olduğunu, bu konuda ne düşündüğünüzü gerçekten merak ettik. Sağlıcakla kalın.

  • EBU ZER | 25 Kasım 2023 00:10

    FOTO DA NEDEN ERKEKLERİN YÜZÜNE ÇİÇEK KONMAMIŞ MERAK ETTİM. İHRAM MI, ÇOCUK MU ? ÇOCUK DERSENİZ, EN AZ 100 HABERİNİZDE ÇOCUKLARI ÇEKİNMEDEN UTANMADAN YASLARA AYKIRI BİR ŞEKİLDE AÇIK FOTOLARIYLA YAYINLAYARAK HABER YAPTIĞINIZI HATIRLIYORUM, ORTADAKİ BAYAN MUVAFAKAT MI VERDİ ? DİĞERLERİ NA MAHREM Mİ ? NASIL BİR KAFA BU...

  • ali | 24 Kasım 2023 23:54

    artı siirt yetkilisi, bu haberde neden insanların yüzünü hakaret edercesine saklamışsın, erkek olsalardı bunu yapmayacaktın sanırım. Bu yaptığınız, beyninizin sadece nereye kadir olduğunuzun basit bir örneğidir.sizin basit cins ayırımı beyinsizliğiniz, saygısızlığınız, görgüsüzlüğünüz ve art bayana karşı beyin hastalığınız diye addediyorum. Yapyığınız gazeticilik değil, düpedüz sapık zihninizin bir tezahürüdür.

BUNLARA DA BAKIN