Siirt'te Avrupa Birliği Projeleri Yazma Eğitimi Alan Gençler, Avrupa Fırsatlarından Yararlanıyor

Siirt'te CEDİD Derneği tarafından gençlere yönelik Avrupa Birliği Projeleri yazma eğitimi veriliyor. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Siirt'te Avrupa Birliği Projeleri yazma eğitimi alan gençler, Avrupa Birliği fırsatlarından yararlanabiliyor.

CEDİD Derneği Başkanı Serdar Özyeşil, Artı Siirt'e yaptığı açıklamada, "Şu an bir bir proje yazma eğitimindeyiz. Normal şartlarda zaten biz ulusal ve uluslararası projeler yazıyoruz ve bu projeleri Siirt’te uyguluyoruz. Fakat artı kendi kabuğumuza sığmıyoruz ve yeni ekip arkadaşları arıyoruz ve yeni ekip arkadaşlarımızın da böyle projeler yazmasını istiyoruz. Bunun geliştirmesini bekliyoruz." Dedi.
Siirt’te ilana çıktıklarını belirten Özyeşil, şöyle konuştu:

Siirt'te Avrupa Birliği Projeleri Yazma Eğitimi Alan Gençler, Avrupa Fırsatlarından Yararlanıyor

"Bizim bu ilanımıza da il dışında da çok başvuru oldu ama yüz yüze olduğu için il dışından pek gelen olmadı. İşte Siirt’ten üniversite öğrencisi oluyor veya kamu görevlisi arkadaşlar var. Proje yazma eğitimine alıyoruz. Avrupa birliği projeleri nasıl yazılıyor, sisteme nasıl giriliyor, şartları nelerdir, böyle kısa bir bilgi veriyoruz. Ondan sonra devam etmek isteyen arkadaşlar biz burada bir ekip oluyoruz yeni ekibimizle devam ediyoruz. 
Normalde 36 başvurumuz vardı. İşte 7 kişiyi proje yazma eğitimine aldık. Siirt’te bunun şöyle katkıları oluyor. Burada eğitimi alan her bir arkadaş, kendisine bir dernek veya bir grup kurarak Avrupa birliği projesi yazabiliyor. Siirt’te yaşayan gençler de Avrupa birliği fırsatlarından faydalanabiliyor, Avrupa'ya gönderebiliyor, Avrupa'dan buraya getirebiliyor ve gençlik projeleri yapabilir. Mesela herhangi bir okulla herhangi bir sanayi sitesiyle proje yapabiliyor. Ayrıca kendisine 7 kişilik bir grup kurarak grup projeleri yapıp bunu da sunabiliyor. Burada da nasıl faydalanabiliyor, kendisi bu yapmak istediği projeyi cebinden hiç ücret ödemeden tamamen Avrupa birliği fonlarıyla uygulayabiliyor ve bunu siirt’te kazandırabiliyor. Artı yurt dışından öğrencileri buraya getirtebiliyor. Siirt'i tanıtıyor müthiş bir etkileşim oluyor ya da buradaki gençleri Avrupa'ya gönderebiliyor. Tamamen ücretsiz bir girişim. Cebinden 1 lira ücret ödemeden bütün maliyeti proje kapsamından karşılayacak projeler hazırla biliniyor. 
Tüm gençleri önce derneğimize davet ediyoruz ve eğer istiyorlarsa proje yazma eğitimimiz olur ondan sonra farklı kamplarımız oluyor o kamplara da bekliyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN