Siirt'te 25 İle Ürün Gönderen Köylerde Yaşanan Dolu Felaketi İle İlgili Hasar Tespit Çalışmaları Yapıldı! 

Siirt'in Baykan ilçesinde  meydana gelen şiddetli dolu yağışı sebebiyle hasar tespit çalışmaları yapıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

İlçeye bağlı Ulaştı, Gündoğdu ve İkizler köyleri ekili ve dikili alanlarında Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Baykan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından hasar tespit çalışmaları yapıldı.  

Yapılan hasar tespit çalışmalarına İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, İl Müdür Yardımcısı M. Sabri Tan, Baykan İlçe Müdürü Rıfat Gümüş, Şube Müdürleri Ercan Kaplan, Selman Tosun ve teknik elemanlar katıldı. 

Ağırlıklı olarak sebze fidesi üretimi yapılan 3 köyde oluşan hasar tespit edilerek Tarım ve Orman Bakanlığı’na rapor edileceği belirtildi.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Demirhan, yaptığı açıklamada, "Oluşan maddi zararlar il ve ilçe teknik ekiplerince tespit edilmiştir.  Sayın valimiz, sayın milletvekilimiz ve kaymakamımız hasarla yakından ilgilenmektedir.  Üreticilerimizin mağduriyetinin giderilmesine yönelik olarak çalışmalar yapılmaktadır. Dolu zararının etkili olduğu bu üç köyümüz sebze fidesi üretimi ile bütün bölgede 25 vilayete hitap eden önemli bir üretim merkezidir. Bu köylerimizin yıllık 25-30 milyon arasında domates, biber ve patlıcan fidesi üretimi ile bölge ekonomisine önemli katkısı olmaktadır. Yaşanan afetten dolayı %85’i domates fidesi olmak üzere önemli miktarda biber ve patlıcan fidesi zarar görmüştür. Çiftçilerimize ve üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN