Siirt'te 19 STK Depremzedeler İçin Sosyal Market Kurdu!

Siirt'te 19 Sivil Toplum Kuruluşu bir araya gelerek , depremlerden etkilenenlerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ücretsiz 'sosyal market 'in açılışını gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bahçelievler Mahallesi 1414 sokak merkez Siirt Üniversitesi kampüsü karşısında açılan "Sosyal Market" depremzedelerin gıda, ekmek, kıyafet, hijyen ürünleri, çocuk bezi ve mama gibi birçok ürünü ücretsiz temin edebilmesini sağlayacak.

Sosyal Market'in açılışında bir konuşma yapan Siirt Eğitim ve Kültür Vakfı Yetkilisi ve Siirt Üniversitesi Genel Sekreteri Abdulkadir Işık, "Bizler de Ensar olarak Muhacir kardeşlerimize kucak açalım anlayışıyla Sosyal Market faaliyetini başlattık" dedi.

Işık, "Asrın felaketi olarak nitelendirilen, 10 şehrimizi etkileyen, on binlerce kardeşimizin ölümüne, yüzbinlerce vatandaşımız yaralanmasına neden olan acı bir deprem yaşadık. Hepimizi hüzne boğdu, çok üzüldük. Devletimiz tüm kurumları AFAD, Kızılay'ı ile sahada çalışmalarını yapmıştır. Lakin Ensar ve Muhacir kardeşliğinin sergilenebileceği tüm Müslümanların bir ve beraber Hazreti Peygamberin tarif ettiği üzere birbirini sevmede, birbirine merhamet etmede, yardım etmede bir vücudun azaları gibidir şuuru ile burada 19 STK deprem anından itibaren sahada çalışmalarını yürütmüştür. 500 aileden fazla memleketimize gelmiş depremzedeler bulunmaktadır. Hoş gelmiş sefa getirmişler. Siirt olarak ne gerekiyorsa yapılacak. Kardeşlik böyle zamanlarda ortaya çıkar." dedi.

"Sosyal Marketin halkımızın bağışlarına ihtiyacı var"

Sosyal Marketin devam edebilmesi için Siirt halkının büyük desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Siirt İHH Şube Başkanı Mehmet Faruk Süzgün, gelecek bağışların ihtiyaç sahibi bütün depremzedeler için kullanılacağına dikkat çekti.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN