Siirt'te 12 Bin Öğrenci Sinemayla Buluşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında yürütülen 'Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın' projesi kapsamında Siirt'te 12 bin çocuk sinemayla buluşturulacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Öğrencilerde sinema kültürü oluşturmak ve çevresine duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” Projesi kapsamında Siirt'te 12 bin çocuk sinemayla buluşturulacak.

Siirt'te projenin startıyla birlikte daha önce sinemaya gitmeyen öğrenciler sinema ile buluşmaya başladı.

Projenin startında yer alan Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü ve Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Artı Siirt Haber Ajansı Mikrofonlarına konuştu.

Artı Siirt Haber Ajansı Muhaberine açıklamada bulunan  Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, "Bu proje kapsamında Siirt'te sinemaya gitmeyen öğrenci kalmayak." dedi.

"Siirtt genelinde sinemaya hiç gitmemiş  öğrencilerimizin tespitini yaptık." açıklamasında bulunan Edip konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

"Temel Eğitimde 10 Bin Okul" projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaklaşa düzenlemiş olduğu etkinlikte öğrencilerimizi sinema ile buluşturuyoruz. Siirt genelinde sinemaya hiç gitmemiş  öğrencilerimizin tespitini yaptık. Toplamda 12 bin öğrencimizi sinemayla buluşturacağız. Çocuk filmleri ve çocuk seviyelerine uygun filmlerle birlikte çocuklarımaza güzel bir anı bırakmak istiyoruz. Bu proje kapsamında ki  Siirt'te sinemaya gitmeyen öğrenci kalmayak.  Bu kapsamda İl Kültür Müdürümüze ve tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin de Artı Siirt Muhabirine şu açıklamalarda bulundu:

Milli ve değerler konusunda çocuklarımıza farkındalık oluşturmak ve çocuklarımıza sinema bilincini aşılamak amacıyla yürütülen proje kapsamında Siirt'te dezavantajlı öğrencilerimiz olmak üzerte 12 bin çocuğumuzu sinemayla buluşturacağız. Bu anlamda bu projede emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN