Siirt'te 1 Mayıs Kutlamalarında Gergin Anlar!

KESK, DİSK, TTB, TMMOB, TDB ve Öğretmenler Sendikası tarafından tertip edilen 1 Mayıs kutlamaları Siirt'te gergin geçti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt'te 1 Mayıs Emek ve Dayanışma  günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi meydanında düzenlenmek istenen basın açıklamasında gergin anlar yaşandı.

Etkinlikler kapsamında KESK, DİSK,TBB, TMMOB, TDB ve Öğretmenler Sendikası tarafından tertiplenen 1 Mayıs kutlamasında, basın açıklaması Eğitim-Sen Siirt Şubesi Başkanı Selahattin Talu tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanında okundu.

Basın açıklamasından sonra sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin müzik eşliğinden halay çekmesi polis tarafından izin alınmadığı gerekçesiyle izin verilmedi.

Siirt Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Selahattin Talu, polislerin sendika üyelerine halay çekme izin vermemesine tepki gösterdi.

Kutlamaya katılan HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş da duruma sert tepki göstererek şu açıklamalarda bulundu:

Biz HDP olarak, emekçilere destek vermek için buradayız. Bugün Türkiye'nin her tarafında 1 Mayıs Halaylarla Müziklerle kutlanıyor. Bu bizim etkinliğimiz değil diye ilk başta bizi engellemeye çalıştılar. Oysa biz her zaman istedğimiz yere gider basın açıklamasına katılır, gerekirse konuşuruz. Bu hukuk dışılıktan vazgeçin, siz anayasanın üstünde değilsiniz. Siz yasaların üstünde değilsiniz. Bugün burada 1 Mayıs'ta halay çekilmesini yasaklamak hangi kanunda yazıyor. Tamamen bu halkı bastırmak ve korkutmak için böyle bir yöntem arıyorlar. Siz bugün bayramı yasakladınız, gidin nevroz alanında oyanayın diyorlar biz ne zaman oynayacağımızı  size mi soracağız. Bayrama bile tahammül etmeyen bazı kolluk görevlileri şunu unutmasın gün gelecek devran dönecek.  Biz bu yönetime geldiğimizde bunun hesabını vereceksiniz. 

Etkinliğe, KESK, DİSK,TBB, TMMOB, TDB, Öğretmenler Sendikası, Halkların Demokratik Partisi Siirt il yönetimi, Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkanı Umut Dayanan ve il yönetimi ile vatandaşlar katıldı.

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN