Siirt Özel Hayat Hastanesi Dr. Necip Nas Açıkladı! Gripten Korunmak İçin Nelere Dikkat Etmemiz Lazım?

Sonbahar mevsimin gelmesiyle birlikte artan gribal hastalıklara dikkat çeken Siirt Özel Hayat Hastanesi İç Hastalıkları Uzman Doktoru Necip Nas, 'Okulların açılmasıyla birlikte kalabalık ortamlarda geçirilen sürenin artmasıyla beraber grip hastalığına dikkat edilmesi lazım.' Uyarısında bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Gribin, nezleden çok daha ağır seyreden bir hastalık olduğuna dikkat çeken Nas, "Grip ve nezlenin iki durumun ayrımının yapılması düşüncesindeyim. Nezle daha hafif, burun akıntısı, hapşırık, aksırık, belli belirsiz ateş şikayetiyle seyrederken grip ise nfluenza virüsünün sebep olduğu daha ağır, boğaz ağrısı, kas ağrısı, öksürük, yüksek ateş, halk arasında zatüre denilen pnömoni oalrak tabir edilen ve hastanede yatış gereksinimine neden olabilecek bir klinik duruma sebebiyet olabilen bir durumdur. Yani grip nezleden çok daha ağır seyreden bir durumdur.” İfadelerini kullandı.

Gripten korunmak için, Kapalı ve kalabalık ortamlardan özellikle uzak durmamız lazım, bulunduğumuz ortamları sık sık havalandırmamız lazım. diyen Nas, “Sürekli el ve yüz temizliğine dikkat etmek gripten korunmanın bazı yöntemleri olarak adlandırsak da hali hazırda gripten korunmanın en etkili yolu Grip aşısıdır.” yorumunda bulundu.

Bir aşının koruma süresinin 8 ay olduğunu söyleyen Nas, şunlara vurgu yaptı:

“Bir aşının ortalama koruma süresi 6-8 ay olmasından dolayı her yıl yeniden yapmamız lazım. Bir önce yaptığınız aşı bir yıl sonrasını kapsamayabilir. Bundan dolayı yıllık grip aşısı yapılması önerilmektedir. “

Aşının kimlere yapılması gerektiği hakkında bilgi veren Nas, son olarak şunları söyledi:

“Öncelikle aşıyı, hastalığı ağır olarak geçirecek gruba öneriyoruz.  Bunlar özellikle 65 yaş üstü grup, kronik hastalığı olan vatandaşlarımız, metabolik  hastaları olan gruplara özellikle öneriyoruz. Ayrıcı çocukluk yaş grubuna öneriyoruz, ilk 6 ay hariç. Gebelerde kesinlikle öneriyoruz ama ilk 3 aydan sonra aşı yapmaları gerekmektir.Aşı in aktif bir aşı, yani cansız bir aşı olduğundan dolayı yan etkisi yoktur. Aşıyı olup da tekrar hasta olunması oranı çok azdır.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN