Siirt Milletvekili Beştaş: Bu ırkçılıktır

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ise Yükseköğretim Kalite Kurulu bütçesi üzerine söz aldı. Uca, konuşmasının son bölümünü Kürtçe devam ettirmek isteyince tartışma çıktı.

Tatışma üzerine söz alan HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Madem ki Kürde düşmanlığınız değilsiniz madem Kürt dili ile sorununuz yok, bütün grup havada zıplıyor sonrada dilinizle sorunumuz yok diyor." dedi.

Beştaş Meclis'te yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"İktidar ortakları bizi şaşırtmadı. Çünkü onlar Kürtçeyi, Kürt dilini mecliste engellediklerini halkın bilmesini istemiyorlar. Çünkü hala Kürtlerden oy bekliyorlar. Çünkü hala Diyarbakır'a, Batman'a, Mardin'e, Şırnak'a gidip biz kardeşiz diyorlar. Ama şunun görünülmesini istemiyorlar, Mecliste bir tekerlemenin bir deyimin bir selamlamanın yada bir bağlacın Kürtçe'den söylenmesine yaptıkları itirazlarının bilinmesini istemiyorlar.

Madem ki Kürde düşmanlığınız değilsiniz madem Kürt dili ile sorununuz yok, bütün grup havada zıplıyor sonrada dilinizle sorunumuz yok diyor. Biz gördüğümüze mi, inanalım söylediklerinize mi inanalım Biz sizin nasıl ırkçı söylemlerinizi kabul edelim. "

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN