- Haberler
- Siirt Haber
- Siirt Kurtalan'da Eve Giren Yılanı Çıplak Elle Yakaladı, Doğaya Bıraktı
Siirt Kurtalan'da Eve Giren Yılanı Çıplak Elle Yakaladı, Doğaya Bıraktı
Siirt'in Kurtalan ilçesinde bir eve giren yılan, ev sahibi Rahmi Mikyas tarafından çıplak elle yakalanarak yerleşim alanından uzaklaştırıldı. Mikyas, yılanı öldürmek yerine doğal yaşam alanına bıraktıklarını söyledi.
Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşanan sıra dışı olay, mahalle sakinlerinin dikkatini çekti. Bahçeden eve giren bir yılan, kısa süreli paniğe neden olurken, ev sahibi Rahmi Mikyas'ın soğukkanlı müdahalesi sayesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Edinilen bilgilere göre olay, dün gündüz saatlerinde meydana geldi. Bahçede görülen yılan bir süre sonra Mikyas ailesinin yaşadığı eve girdi. Durumu fark eden aile bireyleri, ev sahibi Rahmi Mikyas'a haber verdi.
Çıplak Elle Yakaladı
Eve giren yılanı dikkatli şekilde takip eden Rahmi Mikyas, herhangi bir ekipman kullanmadan yılanı çıplak eliyle yakaladı. Yılanın güvenli şekilde kontrol altına alınmasının ardından yerleşim alanından uzaklaştırıldığı öğrenildi.
Mikyas, yakaladığı yılanı öldürmek yerine doğal yaşam alanına bıraktığını belirterek, doğadaki her canlının yaşam hakkı bulunduğunu söyledi.
"Yılandan korkmuyorum. O da bir canlı. Amacımız onu öldürmek değildi. Bize zarar vermesin diye evden çıkardık ve yeniden doğaya bıraktık."
Uzmanlar Uyarıyor
Yaz aylarında hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yılanların su ve serinlik arayışı nedeniyle yerleşim alanlarına daha sık girebildiğine dikkat çekiliyor. Uzmanlar ise vatandaşların karşılaştıkları yılanlara müdahale etmek yerine durumu ilgili ekiplerine bildirmelerinin daha güvenli olduğunu belirtiyor.
Rahmi Mikyas'ın yılanı zarar vermeden doğal yaşam alanına bırakması, çevredeki vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı. Özellikle yaban hayatının korunmasına yönelik bu yaklaşımın, doğadaki canlılarla birlikte yaşam konusunda farkındalık oluşturduğu değerlendiriliyor.
Bakmadan Geçme
