Siirt Kitap Fuarı, Kitapseverlere Kapılarını Açtı

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Siirt Valiliği himayelerinde bu yıl altıncısı düzenlenen ve Siirt Belediye Başkanlığınca desteklenen '7. Geleneksel Siirt Kitap Fuarı' 'Her Kitap Yeni Bir Dünya' sloganı ile 1-7 Kasım 2022 tarihleri arasında Siirt Park AVM'de daha zengin bir içerik ile kitapseverlerin ziyaretine açıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Siirt Valiliği himayelerinde bu yıl altıncısı düzenlenen ve Siirt Belediye Başkanlığınca desteklenen ’7. Geleneksel Siirt Kitap Fuarı’ “Her Kitap Yeni Bir Dünya” sloganı ile 1-7 Kasım 2022 tarihleri arasında Siirt Park AVM'de daha zengin bir içerik ile kitapseverlerin ziyaretine açıldı.

Fuar açılışı renkli görüntülere sahne olurken, her yaştan ziyaretçinin de akınına uğradı."Bir Kitaptır Siirt, Üç Dilde Yazılan" sloganıyla 2013 yılında başlayan ve her yıl daha da gelişerek birbirinden farklı alanlardaki kitapları Siirtlilerle buluşturan fuarda, 120 yayınevi ve 65 seçkin yazar yer alıyor. 7. Siirt Kitap Fuarı hem daha da büyüyor, hem de çocuklara ve gençlere yönelik yeni etkinliklerle daha da zenginleşiyor.

Kitap fuarı açılış törenine; Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak,Prof. Dr. Yasin Aktay, Tarihçi Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma,İl Genel Meclis Başkanı Cangir Bayram; kurum müdürleri, Yazarlar, akademisyenler, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış törende  ilk konuşmayı Tarihçi Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma yaptı. Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, ‘Organisazyona ev sahipliği yapan Siirt Valiliğine teşekkür ederek,  ilim ve irfan yurdu Siirt’te 7 yıldır düzenlen kitap fuarına katıldığını belirterek, her geçen yıl daha da gelişen ve yaygınlaşan aynı zamanda bölge illerine de hitap eden fuarın kitapseverlerle buluşmasından büyük bir mutluluk duyduğunu’ ifade etti.

Prof. Dr. Sırma, Öğrencilere de tavsiyelerde bulnurken, bol bol kitap okumaları uyarısında bulundu. Prof. Dr. Yasin Aktay’ da 7.Siirt kitap fuarının geleneksel hale geldiğini her geçen gün daha da büyüdüğünü belirterek, Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Törende açılış konuşmasını yapan Vali Hacıbektaşoğlu, 12 bin yıllık köklü geçmişi, zengin tarihsel birikimi, doğal güzellikleri ve inanç turizmiyle, hoşgörünün ve sevginin barışla yoğrulduğu, içinde farklı dillerin ve kültürlerin bin yıldır barış ve kardeşlik içinde yaşadığı huzur ve kardeşlik şehri Siirt ilimizde, her geçen yıl daha da gelişerek, bir kültür şöleni kimliğini kazanan kitap fuarı, geleceğe emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Vali Hacıbektaşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlimizin kültürel hayatının vazgeçilmez bir etkinliği haline dönüştürmek, daha çok vatandaşımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı kitaplarla buluşturmak amacıyla fuarın her geçen yıl daha da büyüdüğünü ve gelenekselleştiğini görmekteyiz. Siirt'in ve bölgenin kültürel zenginliğine önemli katkılar sağlayan fuarda, binlerce çeşit kitapla, 120 seçkin yayınevi ve ülkemizin çok değerli edebiyatçıları, düşünürleri ve yazarlarının söyleşi programları ve çocuklarımıza yönelik çeşitli gösteriler ile kitap fuarı boyunca, öğrencilere hediye çekleri verilecek.

Öğrencilerimiz aldıkları bu hediye çekleri ile beğendikleri kitaplarla buluşacaklar. Siirt’in sosyal, kültür ve sanat yaşamına önemli bir katkı sunan kitap fuarında asıl amacımız; okuma kültürünü yaygınlaştırmak, vatandaşlarımız okumaya teşvik etmek ve geleceğimizi kitapla kurma bilincini genişleterek,  okuyan, araştıran ve sorgulayan bir nesil hedefliyoruz. Kültür ve medeniyet kenti Siirt’in her daim, kültürle, sanatla, kitapla ve yatırım projeleri ile anılmasını istiyoruz. Bu amaçla Siirt’in potansiyelini harekete geçirmek için, devlet kurumları, sivil toplum, siyaset, iş dünyası, esnafı, çiftçisi, Siirtli hemşerilerimiz ve vatandaşlarımızla gönül birliği ile gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.medyasiirt Bu yıl düzenlediğimiz kitap fuarımıza destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, ilimizdeki tüm kitap fuarlarına katılarak değer katan hemşehrilerimiz Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’ya, Prof. Dr. Yasin Aktay’a, kitap fuarına katılan ve adını sayamadığım tüm yazarlarımıza, yayınevlerimize, bu organizasyonda emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Bu duygularımla, huzur adası ilimizde bir kültür şenliği havasında gerçekleştirilecek olan 7. geleneksel Siirt kitap fuarımızın, çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm vatandaşlarımıza yeni ufuklar açmasını diliyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.” Yapılan konuşmaların ardından Fuar açılış kurdelesinin kesilmesi ve fuarın gezilmesi ile devam etti.

Vali Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu Hanımefendi fuara katılan yayınevi stantlarını tek tek ziyaret ederek, yayınevleri yetkilileri ile bir süre sohbet etti.

Öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirdi. Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Bayan yayınları standında Tarihçi Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ile bir araya geldi. Yazar Sırma, imzaladığı kitaplarını Vali Hacıbektaşoğlu’na takdim ederek, bir süre sohbet etti.

Gençlerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarda, hafta boyunca yazarlar kitapseverlerle buluşarak, söyleşi ve imza etkinliği programları düzenlenecek. 7. Siirt Kitap Fuarı, 7 Kasım Pazartesi gününe kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN