Siirt'in Vizyon Projeleri Arasında Yer Alıyordu! Aradan 6 Yıl Geçti Verilen Söz Tutulmadı!

Siirt'in bir zamanlar en uğrak alanları arasında olan Sağlarca Kaplıca, Ilısu Barajı altında kalmasının ardından dönemin iktidar milletvekili ve bürokratları tarafından, kaplıca suyunun Siirt kent merkezine 10 kilometre mesafede bulunan Kezer yerleşkesine getirilmesi sözü verilmişti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ilısu Barajı altında kalacak Billoris Gernave Kaplıca suyunun Kezer’e çekilmesi amacıyla 2017 yılında  sondaj çalışmaları başlatılmıştı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

 

O dönem, Siirt Üniversitesi Kezer Çayı yerleşkesi kenarına taşınması planlanan Termal Tesis hakkında bilgi veren Genel Sekreter Canpolat, “Bölgede şifa kaynağı olarak bilenen suyun kurtarılması için çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Siirt ekonomisine önemli bir katma değer katacak tesisin aynı zamanda termal turizmi ilimizde yeniden canlandıracaktır.” Demişti.
Aradan geçen 6 yıla rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmaması, Siirtlilere verilen sözlerin bir kez daha yerine getirilmediğinin göstergesi oldu.

Artı Siirt'in defalarca gündeme getirmesine rağmen yetkililerin konuya ilişkin henüz bir açıklaması bulunmuyor.

Siirt Halkı Kaplıcadan Mahrum Kaldı

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi mevkisine taşınması planlanan Termal Tesis hakkında yetkililerin bilgi vermemesinin yanı sıra, vatandaşlar şehrin şifa kaynağı ve turizm açısından önemli kaplıca suyundan insanların mahrum kaldı.
Artı Siirt olarak, yetkililerin bu konu hakkında çalışmaları hızlandırmasını ve kamuoyuna açıklama yapmasını bekliyoruz.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN