Siirt'in Her Geçen Gün Büyüyen Otopark Sorununa Çözüm Bekleniyor! Artı Siirt'e Konuşan Vatandaşlar Yetkililere Seslendi

Siirt'in gün geçtikçe büyüyerek devam eden otopark sorununa artık kalıcı çözüm bulunması gerekiyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kentte ciddi bir sorun haline gelen otopark sorunu, trafiğin zaman zaman tıkanmasına ve hatta bazı zamanlar durma noktasına gelmesine neden oluyor.

İl merkezinde yıkılan KYK Yurdu ile Endüstri Meslek Lisesi’nin açık otoparka dönmesi ve binlerce aracın o bölgelere park edilmesi, şehrin ciddi manada otopark ihtiyacı olduğunu gözler önüne seriyor.

Öte yandan birçok caddede yapılan çift sıralı parklar, zaman zaman ambulans, itfaiye gibi araçların geçişini engelliyor.

Uzun yıllardır çözümü aslında belli olan fakat bir türlü yapılmayan çok katlı otopark sorununun ne zaman çözüleceği ise merak konusu.
Artı Siirt’e konuşan vatandaşlardan Salih Büyük, Siirt’te çok ciddi otopark sorunu olduğunu belirterek, “Siirt’te tüm araçlar yol üzerinde park halinde. Biz de otopark eksikliği nedeniyle aracımızı bulduğumuz yere park etmek zorunda kalıyoruz. Bütün yollar dolu, neredeyse her yerde çift sıra park yapılıyor. Bizim talebimiz kentin farklı yerlerine otopark yapılması” dedi.  

“Siirt’in en önemli ihtiyacı da çok katlı otoparktır”

Siirt’te park bulma konusunda çok zorlandıklarını belirten Murat Temel de “Şu an park edilen yer park yeri değil ama yine insanlar mecburiyetten park ediyor, başka yer yok çünkü. Daracık sokaklarda çift yönlü park olduğu için biz de aracımızla geçişte zorlanıyoruz. Siirt’in en önemli ihtiyacı da çok katlı otoparktır, bunun yapılmasını istiyoruz.” 

İsa Ekinci de araçlarını park edecek yer bulamadığını belirterek, “Park sorununun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Özellikle yıkılan Endüstri Meslek Lisesi bölgesinde çok ciddi park sorunu var. Kentin birçok noktasında açık alanlarda otopark yapılması ve gerekirse cüzi miktar ücret de alınabilir. Gerçekten ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Arabam var ama özellikle park sıkıntısı olan bölgelere arabamla gitmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Siirt’in temel ihtiyacı haline gelen çok katlı otoparkların bir an önce yapılmasını ve şehrin otopark konusunda rahatlatılmasını bekliyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN