Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür: Çocuklara Mutlaka Verem Aşısı Yapılmalıdır

Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür,  1-7 Ocak tarihleri arasında kabul edilen Verem Savaş ve Eğitim Haftası nedeniyle açıklamalar da buldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

1-7 Ocak tarihleri arasında kabul edilen Verem Savaş ve Eğitim Haftası nedeniyle açıklamalar da bulunan Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür verem aşısının koruyucu olduğunu ve hiç bir yan etkisinin bulunmadığını belirterek çocuklara mutlaka bu aşının yapılması gerektiğini söyledi.

Hastalık hakkında bilgi veren Dr. Ömür” Sosyo ekonomik ülke ve kesimlerde daha sık görülen bu hastalıktan korunmak için öncelikle çocukları aşılatmak gerekiyor. Etkin bir koruyuculuğu olan bu aşı mutlaka bütün çocuklara yaptırılmalıdır. Aşının yanı sıra kapalı ve kalabalık yerlerde uzun süre kalmaktan kaçınmak gerekiyor. Öksürürken ağzımızı kapatmak ve öksüren kişilerin yanında uzun süre kalmamak alabileceğimiz önlemler arasındadır.” Dedi

Ülkedeveremi önlemeye yönelik başarılı bir çalışma sergilendiğini belirten Dr. Ömür bu sayede veremli vaka sayısı hızla azaldığını söyledi.

Verem teşhisi konulan hastalara ilaçları ayaklarına kadar götürüldüğünü belirten Dr. Ömür” Teşhis konulan hastalara ilaçlarını ayaklarına kadar götürerek personelimiz gözetiminde kullanmalarını sağlıyoruz. Bunun yanı sıra  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları maddi durumu elverişli olmayanlara da maddi destek sağlıyoruz. Bu etkin mücadele sayesinde vaka sayısı düştü. Şu anda ilimizde tedavisini sürdürdüğümüz 17 civarında hastamız bulunmaktadır.”dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN