Siirt İl Merkezinde 18 Dönüm Üzerine 2 Bin 650 Öğrenci Kapasiteli Yeni Yurt Yapılacak!

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, üniversite öğrencilerinin konaklaması için Siirt il merkezinde yeni yapılacak 2 bin 650 kapasiteli öğrenci yurdunun projesini, bakanlığa teslim etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan 18 dönüm arazi üzerinde yapılması planlanan 2 bin 650 kapasiteli öğrenci yurdunun projesi bitti.

Projenin bakanlığa gönderildiği ve 2024 yılının sonuna kadar inşaatın bitirilmesini amaçladıklarını belirten Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık Artı Siirt Haber Ajansına özel konuştu.

Kent merkezinde yapılması planlanan yeni yurt binası ile kentin kalkınmasının da amaçlandığını belirten Kısacık "Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak yeni yurdumuzun projesini bitirdik. Bakanlık daire başkanlığımıza teslim ettik, inşallah önümüzdeki sene içerisinde bu inşaatı bitirmeyi hedefliyoruz. Buradaki amacımız buraya 18 dönüm üzerine 2 blok üzerinde, idari binası olan artı 2 bin 650 kapasiteli bir yurt planlanmaktadır. Bunun projeleri bitti inşallah en kısa zamanda ihalesi yapılacak ve bu ihale yapıldıktan sonrada inşaatın bitiminden sonra Siirt’imize çok güzel bir yurt kazandırmış olacağız.” Dedi.

Hiçbir öğrencinin 2023 – 2024 yılı eğitim ve öğretim yılında boşta kalmayacağını söyleyen Kısacık, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“İnşallah hiçbir öğrencimizin kentimizde barınma sıkıntısı olmayacak. Bu yurdumuzda sportif alanlarımız olacak. Hem açık alana hem de kapalı alanda spor yapılacak alanlar yapacağız. Buraya gelen öğrencimiz hiçbir şeye ihtiyacı olmadan konaklayabilecek.  Bu yurdumuzun kent merkezinde olması Siirt’imize çok katkısı olacak.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN