Siirt İçin Tarihi Gün! İlk Kazma Vuruldu

Siirt Belediyesi, kentin kanayan yarası Karakol Mahallesinde ilk kazmayı vurdu. Karakol Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etabı kapsamında binaların yıkımına başlandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Belediyesi, mahalle halkıyla uzlaşı ve inşaat sözleşmelerinin imzalanmasının ardından Karakol Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etabı inşaatında ilk kazma vuruldu.

Kentsel dönüşümün, Siirt’in özgün mimarisine uygun ve yatay mimaride olacağını belirten Siirt Valisi / Siirt Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, “Çarşılar muhafaza edilecek, Buradaki başta Ulucami, tarihi eserlerimiz ve kültürel tarihi değerlerimiz yine ön plana çıkarılacak.” Dedi.

Siirt için tarihi bürgünde olduklarını belirten Hacıbektaşoğlu, “Kentsel dönüşüm çalışmaları bir seneyi geçkin süredir devam ediyor. Şuanda Karakol Mahallesindeyiz, tabi bitişiğinde İnönü, Sakarya, Ülkü, Batı ve Ulus Mahallesi ile toplam 6 mahalleden oluşan eski Siirt’in kentsel dönüşüm çalışmalarında Karakol Mahallesinde 1. Etap çalışmaları kapsamında yaklaydık 1,5 hektar alanda bugün itibariyle çalışmaları tamamlanan binaların yıkımı ile başlayacak inşallah.” Açıklamasında bulundu.

“Kentsel dönüşüm projesi ile eski canlı günlerine Siirt’in merkezi olacak.”

Tarihi niteliği olmayan yapıların yıkılarak Siirt’in kültürüne tarihine uygun yapıların yapılacağını söyleyen Hacıbektaşoğlu, “Biz eski Siirt dediğimiz ve Siirt’in kültürünü oluşturan, hemen hemen her Siirtlinin bir hikayesi var. Siirt’in yaşam alanı, Siirt’in ticaret alanı. Tarihi niteliği olan yapılar dışında tarihi niteliği olmayan yapıları tamamı kentsel dönüşümle yine Siirt’in kültürüne tarihine uygun olarak yapılacak. Çarşıları muhafaza edilecek, itinayla hazırlanan kentsel dönüşüm projesi ile eski canlı günlerine Siirt’in merkezi olacağı zamanlara çok kısa süre içerisinde ulaşacağız.” Şeklinde konuştu.

Siirt’te kentsel dönüşümün 8 hektarlık bir alanda yapılacağını ve kentsel dönüşümün ilk etabının 1.5 hektarlık Karakol Mahallesinde başlayacağını belirten Hacıbektaşoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdü:

“Diğer etaplarda da eş zamanlı olarak devam ettireceğiz. Birinin tamamlanmasını beklemeden diğer etaplarda da çalışmalar devam edecek. Kentsel dönüşüm Siirt’in özgün mimarisine uygun, yatay mimaride olacak. Çarşılar muhafaza edilecek, Buradaki başta Ulucami ve diğer tarihi eserleriz, kültürel tarihi değerlerimiz yine ön plana çıkarılacak. Çok güzel bir çalışma olacak inşallah.” 
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 25 Mayıs 2023 22:33

    Yalan haber sadece esrarcilar gormesin diye yikildi arti haberde yalanci olmus gerci bunu yayinlamazsiniz

BUNLARA DA BAKIN