Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Kısacık Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atanan Hayati Kısacık basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelerek basın toplantısı düzenlendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Kısa bir süre önce Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atanan Hayati Kısacık bir cafede düzenlediği basın toplantısında Siirt'te yapılması planlanan çalışmlara ilişkin bilgi verdi.

Siirt il merkezinde üç adet mahalle genç ofis kurmayı planlıyoruz diyen Kısacık  "Siirt il merkezinde üç adet mahalle genç ofis kurmayı planlıyoruz. Milli takım kamp binasını bakanımızın onayının ardından  hizmete açmayı planlıyoruz. Siirt il genelinde kulüp sayısı 150 civarında olması gerekirken 43 kulübümüz bulunmaktadır. Bunların sayısını arttırmayı hedefliyoruz. İl dışındaki kulüplerde spor yapan Siirtli gençleri belirledik. Bunlar, 750 Tl -1000  Tl gibi çok düşük  desteklerle başka illerin kulüpleri için mücadele ediyorlar. Bayan Milli güreşçimiz Evin Demirhan dahil 15 civarında olan bu sporcularımızı tekrar Siirt’e kazandırmak istiyoruz. Bunun içinde iş adamlarından destek bekleyeceğiz. “ dedi.  Ankara’dan geldiğini ve bu nedenle spor bürokrasisinde geniş bir çevresinin bulunduğunu hatırlatan Kısacık bu durumu Siirt lehine kullanacağını ve Gençlik ve Spor Bakanlığı üst düzey yöneticileri ile federasyon başkanlarını Siirt’e davet ederek onlara  ilin durumu hakkında bilgi vereceğini ve desteklerini isteyeceğini söyledi.

Tesisler hakkında da bilgi veren Kısacık Atatürk Stadyumunun onarımı  ile ilçelerdeki spor tesisleri yapımına hız verileceğini, bunun yanı sıra  yüzme havuzunun arkasında güreşçiler için yapılan binanın yıktırılacağını ve burada salon sporlarının yapılabileceği bir binanın inşasının planlandığını belirtti. Kısacık  2 nolu çim sahanın yanındaki binanın da yıktırılarak yerine amatör spor kulüpleri için soyunma odaları yapılacağını ifade etti.

Bütün bu çalışmaları gerçekleştirirken tek başlarına hareket etmeyeceklerini belirten Kısacık  “Bütün bu çalışmalarımızda tek başımıza hareket etmeyeceğiz. Başta siz basın mensupları olmak üzere bütün kamuoyunun desteğini almaya çalışacağız. Sizlerden isteğimiz kurumumuz ve çalışmalarımızla ilgili  olarak gördüğünüz duyduğunuz olumsuzlukları önce bizimle paylaşmanız. Size verdiğimiz cevaptan tatmin olmadığınız takdirde elbette istediğinizi yazabilirsiniz. Bütün çalışmalarımızda sizlerin desteğini bekliyoruz.”  Dedi.

Basın toplantısında söz alan yurt hizmetleri müdürü F ırat Akkoyun kendisine bağlı birimlerin  çalışmaları hakkında bilgi verdi. 4600  öğrenciye barınma ve iaşe hizmeti verdiklerini belirten Akkoyun, yurtlarda  günde 12 çeşit yemek pişirildiğini ve  temizlik hizmetleri dahil her hizmetin personel tarafından karşılandığını söyledi. Akkoyun hedeflerinin hiçbir öğrencinin  açıkta kalmadan yurtlarda yerleştirilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

Gençlik Hizmetleri Müdürü Muhdi Eldemirde gençlik merkezlerinde ve genç ofislerde gençlere verdikleri hizmetleri anlattı ve hedeflerinin çocuk ve gençleri uyuşturucu başta olmak üzere her türlü kötülükten koruyarak onları yararlı işlere yöneltmek olduğunu belirtti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN