- Haberler
- Siirt Haber
- Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden Spor Kulüplerine Beyanname Uyarısı
Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden Spor Kulüplerine Beyanname Uyarısı
Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, spor kulüplerini 2025 yılına ait beyannamelerini 31 Mart 2026 tarihine kadar e-Devlet üzerinden girmeleri konusunda uyardı.
Haberin Özeti
- • Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, spor kulüplerini 2025 yılına ait beyannamelerini 31 Mart 2026'ya kadar e-Devlet üzerinden girmeye çağırdı.
- • Beyannameler, kulüp başkanları veya yönetim kurulu kararıyla yetkilendirilmiş danışmanlar tarafından e-Devlet'teki Spor Bilgi Sistemi'ne girilecek.
- • 1 Ocak 2025 ile 31 Aralık 2025 dönemini kapsayan beyannameleri, tüm statüdeki ve yeni kurulan kulüpler vermekle yükümlüdür.
- • 1 Ocak 2026'dan sonra kurulan yeni kulüpler, beyannameler 2025 yılını kapsadığı için bu yükümlülükten muaf tutulmuştur.
- • Beyanname son giriş tarihi 31 Mart 2026 olup, bu süreyi kaçıran kulüplerin idari ve hukuki yaptırımlarla karşılaşacağı belirtildi.
Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 24 Mart 2026 tarihinde kulüp yetkililerine yönelik bir duyuru yayımladı. Duyuruda beyanname sürecine ilişkin usul ve esaslar ayrıntılı biçimde aktarıldı.
Girişi Kim Yapacak?
Beyannameleri spor kulübü başkanları veya yönetim kurulu kararıyla danışman yetkisi verilen kişiler e-Devlet üzerinden Spor Bilgi Sistemi uygulamasına giriş yaparak verebilecek. Başkanların bizzat giriş yapmayacağı durumlarda uygulama kılavuzunda belirtildiği şekilde "Danışman Ekle" işleminin yapılması zorunlu tutuluyor.
Hangi Kulüpler Beyanname Verecek?
Beyannameler 1 Ocak 2025 ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasındaki bir yıllık dönemi kapsıyor. Statü değişikliği yapan ya da henüz yapmamış olan tüm kulüpler beyanname vermekle yükümlü. 31 Aralık 2025 tarihi ve öncesinde kurulan yeni kulüpler, ilk genel kurullarını yapmamış ve zorunlu organlarını oluşturmamış olsalar dahi beyanname vermek zorunda. Mali işlem yapılmamışsa boş beyanname verilmesi yeterli.
Hangi Kulüpler Beyanname Vermeyecek?
1 Ocak 2026 tarihinden sonra kurulan yeni kulüpler, beyannameler 2025 yılını kapsadığından bu yükümlülükten muaf tutuluyor.
Son Başvuru Tarihi: 31 Mart 2026
Kulüplerin beyannamelerini sisteme girmeleri için belirlenen son tarih 31 Mart 2026. Bu tarihi kaçıran kulüplerin hukuki ve idari yaptırımlarla karşılaşabileceği hatırlatılıyor.
Sıkça Sorulan Sorular
1. S: Beyanname girişi için son tarih nedir ve geç kalınması durumunda ne olur?
Beyannamelerin sisteme girilmesi için son tarih 31 Mart 2026. Bu tarihin kaçırılması durumunda kulüpler hukuki ve idari yaptırımlarla karşılaşabilir.
2. Başkan giriş yapmak istemiyorsa ne yapması gerekiyor?
Başkanın bizzat giriş yapmayacağı durumlarda, yönetim kurulu kararıyla belirlenen bir kişiye danışman yetkisi verilmesi ve uygulama kılavuzunda belirtilen "Danışman Ekle" işleminin yapılması zorunlu.
3. 2025 yılında hiç mali işlem yapmayan yeni kurulan kulüpler de beyanname vermek zorunda mı?
Evet. 31 Aralık 2025 tarihi ve öncesinde kurulan tüm kulüpler, mali işlem yapmamış olsalar dahi beyanname vermek zorunda; bu durumda boş beyanname verilmesi yeterli kabul ediliyor.
Bakmadan Geçme