Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Koroner BT Anjiyografi Yapılmaya Başlandı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, hastanede Koroner BT Anjiyografi yapılmaya başlandığını duyurdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kalp rahatsızlığı bulunan hastaların daha kolay tedavi edilmesi sağlanacak.

Koroner arterler ile ilgili olmak üzere kalbin anatomik bozukluklarının değerlendirilmesinde ve pek çok kalp hastalığının tedavi planlamasında yol gösterici olarak uygulanan, kontrast madde kullanılarak çekilen tomografik bir görüntüleme sağlanacak. 

Hastane Başhekim Yardımcısı ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aykut Yılmaz, şu bilgilendirmede bulundu:

Kalp tomografisi/Koroner BT anjiyografi nedir?

Kalp tomografisi/Koroner BT anjiyografi, özellikle koroner arterler ile ilgili olmak üzere kalbin anatomik bozukluklarının değerlendirilmesinde ve pek çok kalp hastalığının tedavi planlamasında yol gösterici olarak uygulanan, kontrast madde kullanılarak çekilen tomografik bir görüntüleme metodudur.
Kalp tomografisi/Koroner BT anjiyografi, koroner arter hastalığı, kalp zarı hastalıkları, doğumsal (konjenital) kalp hastalıkları, kalp kitleleri, kapak ve protez kapak hastalıkları gibi birçok kalp hastalığının tedavisi için yol gösterici olmaktadır.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Koroner BT Anjiyografi Yapılmaya Başlandı

Koroner BT anjiyonun avantajları şöyle sıralanmaktadır:

Görüntü kalitesi çok yüksektir.

Koroner arter hastalığında yüksek çözünürlüklü görüntü verdiği için çok sık tercih edilmektedir. Komplike ve basit doğumsal kalp hastalıklarında, anatomi ve damarsal bağlantılar konusunda da ileri düzeyde bilgi vermektedir
Çekim için 5-7 dakika gibi kısa bir süre yeterli olduğu ve MR’daki gibi gürültü sorunu söz konusu olmadığı için hastalara rahatsızlık vermemektedir.

İşlem sırasında ve sonrasında ağrı olmaz.

Stent işlemi ya da bypass ameliyatı geçirmiş kişilerde veya daha önce koroner arter hastalığı olduğu bilinmeyen hasta grubunda güvenle uygulanabilir. Koroner anatomi ve darlık düzeyleri ile ilgili detaylı bilgi alınabilmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN