Siirt Bürokratları Dikkat! Biz Bir Yolu 20 Yıldır Bitiremezken Batman Yeni Yolların İhalesini Yapıyor

2002 yılından sonra Türkiye'nin ilk duble yolu olan ve Siirt il merkezini Kurtalan ilçe merkezine bağlayan yol 21 yıldır bitirilememezken Komşu ilimiz Batman'da ise, Batman-Diyarbakır karayolu 7 kilometrelik duble yol çalışmaları öncesi Batman Valisi Ekrem Canalp, Karayolları 9. Bölge Müdürü Savaş Bayındır ile birlikte incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt - Kurtalan arasındaki 32 kilometrelik duble yolun 20 km’lik kısmı 21 yıldır bitirilemezken, komşu ilimiz Batman'da ise Batman - Diyarbakır arasında yapılacak olan duble yolun ön çalışmalarına başlandı.

21 Temmuz’da ihalesi yapılacak olan Batman çayı üzerindeki köprü ile Diktepe köyünden geçen tek şeritli yolun duble yola dönüştürülmesi için Batman Valisi Ekrem Canalp yerinde incelemelerde bulundu.

 Vali Canalp “Böylesi bir projenin hayata geçirilmesinde biz bu projeyi Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu’un da yakın gözetimi ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmiş olduğumuz bir projedir. İnşallah projeyi bitirdiğimiz zaman kesintisiz bir duble yol ağına kavuşmuş olacağız” dedi.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK PROJE…

Gidiş geliş şeklindeki yol ağı duble yola çevrileceğini ifade eden Vali Canalp, “Aynı şekilde burada ikinci bir köprü yapılacak ve aynı zamanda hem zemin geçiş şeklinde de dört adet ilave kavşak yapılmış olacaktır. Yapılmış olan duble yolunda üstündeki yol ağıda aynı şekilde sıcak asfalt olacak. Kaliteli bir yol ağıyla Batman’ın şehir içi trafiğini rahatlatacak ve katkı sağlayacaktır” diye konuştu.


 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Muhammet | 24 Haziran 2022 00:40

    Hayatimda bu kadar rezil bir karayollari ve umursamaz bir yonetim gormedim yaziklar olsun ne rezil bir durumbu siirr kurtalan yolu

BUNLARA DA BAKIN