Siirt Belediyesi İşçilerinin Yeni Maaşı Belli Oldu! İşte En Düşük İşçi Maaşı

Siirt Belediye Başkanlığı ile Hizmet-İş (Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası) arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre, en düşük işçi maaşı 30 bine yükseltildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Belediye Başkanlığı ile Hizmet-İş (Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası) arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre, en düşük işçi maaşı 30 bine yükseltildi.

Taraflar arasında imzalanan anlaşmaya göre işçilerin günlük yevmiyesi 1050 TL'ye yükseltildi.

Ek protokol imza töreninde Siirt Valisi ve belediye Başkan vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Yıldız ve HAK-İŞ HİZMET-İŞ Sendika Başkanı Bahattin Olğaç ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Karsak ve Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Faysal Kartal hazır bulundu.

Taraflar arasında imzalanan sözleşme ayrıntıları şu şekilde;

BELGE 1

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ | EK PROTOKOLÜ | 06/02/2024
SİİRT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ile HİZMET-İŞ (TÜM BELEDİYE VE GENEL HİZMET İŞÇİLERİ SENDİKASI) arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi halen yürürlüktedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren ekonomik durgunluk ve yüksek enflasyon sebebiyle çalışanların alım gücünde yaşanan kayıpları telafi etmek amacıyla 15/01/2024 tarihinden geçerli olmak üzere Siirt Belediye Başkanlığı işyerinde çalışmakta olan ve Toplu İş Sözleşmesinden yararlanan Daimi İşçilerin günlük aldıkları yevmiyelerine 450,00 TL seyyanen zam uygulanması hususunda anlaşmaya varılmıştır.
İşbu protokol 1 sayfa 5 nüsha halinde düzenlenerek aşağıda isimleri bulunan taraf yetkililerince imza altına alınmıştır.

BELGE 2

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ | EK PROTOKOLÜ | 06/02/2024
SİİRT BELEDİYESİ PERSONEL A.Ş. ile HİZMET-İŞ (TÜM BELEDİYE VE GENEL HİZMET İŞÇİLERİ SENDİKASI) arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi halen yürürlüktedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren ekonomik durgunluk ve yüksek enflasyon sebebiyle çalışanların alım gücünde yaşanan kayıpları telafi etmek amacıyla Siirt Belediye Başkanlığına bağlı Siirt Belediyesi Personel A.Ş.'ye bağlı olarak çalışmakta olan ve Toplu İş Sözleşmesinden yararlanan İşçilerin günlük aldıkları yevmiyeleri, 01/01/2024 tarihinde geçerli olan asgari ücretin altında kalan yevmiyeler asgari ücrete çekildikten sonra Toplu İş Sözleşmesi gereğince uygulanan % 12 zamdan sonra oluşan günlük yevmiyelerinin 01/01/2024 tarihinden geçerli olmak üzere 1.050,00 TL'ye yükseltilmesi, yürürlükte olan Toplu İş Sözleşmesinin 46/9. Maddesinde belirtilen "Yönetici (Saha Sorumlusu)" ibaresinin "Yönetici (Saha Sorumlusu, Tesis Sorumlusu ve Mutfak Şefi)" olarak değiştirilmesi, bu maddede birim bazında sayıları yazılan Yönetici (Saha Sorumlusu, Tesis Sorumlusu ve Mutfak Şefi) sayısının Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde 2 adet, Park ve Bahçeler Müdürlüğünde 4 adet olmak üzere toplam 6 adet artırılması ve bu maddede belirtilen ücretlerin aşağıda belirtildiği şekilde ödenmesi hususlarında anlaşmaya varılmıştır.

  • Saha/Tesis Sorumlularına ve Mutfak Şeflerine    :1.500,00 TL,
  • Saha Çavuşlarına    :1.000,00 TL,
  • Güvenlik Sorumlularına    :1.500,00 TL,
  • Güvenlik Vardiya Amirlerine    :1.000,00  TL brüt sorumluluk tazminatı ödenecektir. 

İşbu ek protokol 1 sayfa ve 5 nüsha halinde düzenlenerek aşağıda isimleri bulunan taraf yetkililerince imza altına alınmıştır.

Siirt Belediyesi İşçilerinin Yeni Maaşı Belli Oldu! İşte En Düşük İşçi MaaşıSiirt Belediyesi İşçilerinin Yeni Maaşı Belli Oldu! İşte En Düşük İşçi Maaşı

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Recep | 07 Şubat 2024 17:18

    Brüt mü? Net olarak kaç tl geçecek? Onu da belirtirseniz daha anlaşılır olur.

BUNLARA DA BAKIN