• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt Belediye Meclisi Kararını Verdi: Kooperatif Mahallesi'ndeki Alan Dini Tesis Olarak Kullanılacak

Siirt Belediye Meclisi Kararını Verdi: Kooperatif Mahallesi'ndeki Alan Dini Tesis Olarak Kullanılacak

Siirt Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısından Kooperatif Mahallesi sakinlerini yakından ilgilendiren önemli bir karar çıktı. Milli Emlak Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda yapılan imar planı değişikliğiyle, mahalledeki mevcut sosyal kültürel tesis alanı 'Dini Tesis Alanı' olarak yeniden düzenlendi.

Siirt Belediye Meclisi, 2026 yılı Nisan ayı olağan toplantılarını tamamlayarak şehir için kritik öneme sahip kararları kamuoyuyla paylaştı. 

Belediye Başkan Vekili Birkan Tatlısöz başkanlığında toplanan meclis, kütüphane düzenlemelerinden su tarifelerine, faaliyet raporlarından imar değişikliklerine kadar pek çok maddeyi karara bağladı.

Siirt Belediye Meclisi Kararını Verdi: Kooperatif Mahallesi'ndeki  Alan Dini Tesis Olarak Kullanılacak

İşte 2026 Nisan ayı Meclis Toplantısı’ndan öne çıkan karar başlıkları:

Yeni Halk Kütüphanesi İçin Çevre DüzenlemesiMerkez Evren Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve yakın zamanda açılması planlanan Siirt İl Halk Kütüphanesi ve Konferans Salonu için önemli bir adım atıldı. Kütüphane binasının giriş bölümündeki atıl alanın halkın kullanımına uygun hale getirilmesi amacıyla kilitli parke taşı ve çevre düzenlemesi çalışmalarının belediye tarafından yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Su Tarifelerinde Güncelleme ve Tasarruf Vurgusu

İklim değişikliği nedeniyle yaşanabilecek olası su sıkıntılarını önlemek ve artan işletme maliyetlerini karşılamak amacıyla su fiyat tarifelerinde düzenlemeye gidildi. Mart-Nisan (2026/2) döneminden itibaren geçerli olacak yeni tarifeler onaylanırken, sonraki yıllar için ücretlerin yıllık TÜFE oranlarına göre güncellenmesi kararlaştırıldı.

2025 Yılı Faaliyet Raporu Onaylandı

Belediyenin 2025 yılına ait faaliyet raporu meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Yapılan müzakereler sonucunda, 1 Ocak 2025 ile 28 Ocak 2025 tarihleri arasındaki bölüm yetersiz bulunarak reddedilirken; 29 Ocak 2025’ten yıl sonuna kadar olan dönem yeterli görülerek onaylandı.

Kooperatif Mahallesi’nde İmar Değişikliği

Kooperatif Mahallesi’nde Polis okulu kavşağında bulunan  ve mevcut imar planında "Sosyal Kültürel Tesis" olarak görünen bir parselin durumu yeniden değerlendirildi.

Siirt Belediye Meclisi Kararını Verdi: Kooperatif Mahallesi'ndeki  Alan Dini Tesis Olarak Kullanılacak

 Milli Emlak Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda yapılan incelemeler neticesinde, söz konusu alanın "Dini Tesis Alanı" olarak planlanmasına oy birliğiyle karar verildi.

Diğer Önemli Kararlar ve Gelecek Toplantı

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde "Mahkeme Harç Giderleri" kaleminin oluşturulması kabul edildi.Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı olan 2026 Mayıs Ayı Toplantısı’nın, 4 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’te yapılması kararlaştırıldı.Belediye yönetimi, alınan kararların şehre ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulunarak oturumları kapattı

Bakmadan Geçme