Siirt Barosu, Seçim Günü Onlarca Avukatla Sahada Olacak!

Siirt Baro Başkanı Av. Muhammed Alptekin, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine ilişkin yapacakları çalışmalar hakkında Artı Siirt Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Artı Siirt’te özel açıklamalarda bulunan Siirt Baro Başkanı Av. Muhammed Alptekin, “Seçimlerin tarafgirlikten, kavgadan uzak ve tamamen demokrasi şölenine dönüşecek bir seçim havasına bir katkımız olması noktasında bir çaba içerisindeyiz.” İfadesini kullandı.

 Reklamlara Tıklayarak Bize Destek Olabilirsiniz! Artı Siirt :)

Seçim günü 100’e yakın avukatımızla sahada olacaklarını belirten Alptekin, “Buradan biz Siirt halkına, Siirt’teki seçmen gruplarına siyasi partilerin hepsine şunu söylemek istiyoruz. Biz Siirt Barosu olarak, seçim kitapçığı çıkardık, aslında seçmen olmaktan kaynaklı herkesin kendi iradesini sandığa yansıtması açısından bilmesi gereken veya hangi oyun geçerli, geçersiz hangi kuralların geçerli olup olmadığını, YSK’nın 212 sayılı seçim kanunu kapsamında haklarını bilmesi anlamında bir öncülük etme çabası içerisinde yer aldık.” şeklinde konuştu.

Oy ve Ötesi ile Siirt Barosunun ortaklaşa yaptığı bir seçim eğitimi de yaptıklarını söyleyen Alptekin, “A, b, c partisi fark etmeksizin, çünkü burada ki bizim ortak amacımız, iradenin sandığa sağlıklı bir şekilde yansıması. Tarafgirlikten, kavgadan uzak ve tamamen demokrasi şölenine dönüşecek bir seçim havasına bir katkımız olması noktasında bir çaba içerisindeyiz. Biz burada sizin aracılığınızla siyasi partilere sesleniyoruz. Hangi partinin seçim eğitimine ilişkin bir talebi veya bir eğitim isteği olursa Siirt Barosu olarak buna hazırız.” Dedi.

Siirt Barosu, Seçim Günü Onlarca Avukatla Sahada Olacak!

“Kriz Masası Oluşacağız”

Seçim günü avukatlar olarak kriz masası oluşturacaklarını söyleyen Alptekin konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Aynı zamanda kriz hattımız olacak biz bu seçim kitapçığımızla bizim dilekçe örneklerimiz var, Türkiye Barolar Birliğinin itiraz ve şikayetlerine ilişkin örneklerimiz var, onları da Siirt’te ki bütün siyasi partilerin il başkanlıklarına yolladık. Bu noktada kafalarında bir soru işareti olması halinde ve buna ilişkin bir destek istemleri halinde biz hazır olacağız. Seçim günü de Siirt Barosunun kendi bünyesinde kurduğu bağımsız ve tarafsız bir kriz masası kuracağız ve bu masanın bir kriz hattı olacak. Bunu bütün vatandaşlarımız arayabilir bütün siyasi partiler de arayabilir. Bizim seçim üzerinde kendi üstümüze aldığımız yükümlülük bu. İradenin sandığa sağlıklı bir şekilde yansıması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN