Siirt Barosu Anayasa Mahkemesi Kararlarına Uyulmamasına Sert Tepki Gösterdi

Siirt Barosu, Hatay milletvekili Av. Şerafettin Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi kararına rağmen tahliye edilmemesini eleştirdi. Siirt Barosu yaptığı yazılı açıklamayla hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak, Anayasa Mahkemesi kararlarının kesin olduğunu hatırlattı ve adaletin sağlanması için çağrıda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Siirt Barosu, Hatay milletvekili Av. Şerafettin Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi tarafından verilen hak ihlali kararına rağmen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından tahliye edilmemesini sert bir dille eleştirdi. Baro, Anayasa Mahkemesi kararlarının kesin olduğunu hatırlatarak, bu kararlara uyulmamasının hukukun temel prensiplerine aykırı olduğunu belirtti.

Baro tarafından yapılan açıklamada, "Anayasa Mahkemesi'nin kararları, yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Ancak, meslektaşımız Av. Şerafettin Can Atalay'ın hak ihlali kararına rağmen tahliye edilmemesi, hukuk dışı bir durumu ortaya çıkarmaktadır" denildi.

Açıklamada ayrıca, mahkemelerin görevinin Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını tartışmak değil, bu kararların sonuçlarını ortadan kaldırmak olduğuna vurgu yapıldı. Siirt Barosu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ni hukukun üstünlüğüne ve Anayasa'ya uymaya davet ederek, Av. Şerafettin Can Atalay'ın uğradığı hak ihlallerinin giderilerek tahliye edilmesini talep etti.

Siirt Barosu Anayasa Mahkemesi Kararlarına Uyulmamasına Sert Tepki Gösterdi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN