Selahattin Demirtaş: Linç ve işkenceye asla prim vermeyelim hem ağır suç hem de çok tehlikeli provokasyonlardır

Edirne F Tipi Cezaevi'nde 6 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 10 ilde büyük yıkıma neden olan, Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili, 'linç ve işkenceye prim vermeyelim' uyarısında bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin 8. gününde bölgede arama-kurtarma ve yardım çalışmaları sürerken, ölü ve yaralı haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak deprem bölgelerinde, "yağmacı" olduğu ve hırsızlık yaptığı öne sürülen kişilerin linç, işkence ve cinayet görüntüleri yayılıyor.

Konuyla ilgili paylaşım yapan Demirtaş, "Linç ve işkenceye asla prim vermeyelim. Bunlar hem ağır suç hem de çok tehlikeli provokasyonlardır. Lütfen dikkatli, sabırlı ve sakin olun" dedi. 

"Bu zor günlerin acısını paylaşarak azaltabiliriz"

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bugün felaketin 8. günü, halen enkazdan insanlarımızın canlı çıkma umudu var. Kurtarma çalışmalarına katılan herkese başarılar diliyorum. Gerçekten de fedakârca, zorluklar içinde kutsal bir iş yapıyorlar.

Yardımları ve dayanışmayı, ihtiyaç listelerini dikkate alarak sürdürelim lütfen. Daha aylarca ihtiyaçlar olacak. Depremzede kardeşlerimiz kendilerini bir an bile yalnız hissetmemeliler.

Linç ve işkenceye asla prim vermeyelim. Bunlar hem ağır suç hem de çok tehlikeli provokasyonlardır. Lütfen dikkatli, sabırlı ve sakin olun.

Ne kadar büyük bir dayanışma ruhu ortaya çıkardığınızı görüyorsunuz. Bunun bozulmasını kabul etmeyin. Bu zor günlerin acısını ancak paylaşarak azaltabiliriz. Yaralarımızı da el ele vererek sarabiliriz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN