Okul Kantin ve Yemekhaneleri Denetlendi!

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube personelleri tarafından Siirt'te gıda işletmelerinin tamamına yönelik rutin olarak resmi kontrol faaliyeti devam ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube personelleri tarafından Siirt’te gıda işletmelerinin tamamına yönelik rutin olarak resmi kontrol faaliyeti devam ediyor.

Eğitim kurumu kantini veya yemekhanesi olarak faaliyet gösteren işletmelerin tümünü kapsayacak şekilde her güz ve bahar eğitim/öğretim döneminde resmi kontrol faaliyeti yürütülüyor. Ayrıca müdürlüğe ulaşan 174 Alo Gıda ihbarları ve CİMER şikâyetleri için de özel olarak denetim faaliyetleri yürütülmektedir.

2021 yılı içerisinde il müdürlüğü yetki alanında bulunan 1440 adet gıda işletmesi için 2584 adet resmi kontrol faaliyeti gerçekleştirilmiş olup yine aynı yıl içerisinde 174 adet eğitim kurumu kantini ve yemekhanesi için 247 resmi kontrol faaliyeti yapılmıştır. 2022 yılı içerisinde ve bugünün tarihi itibariyle toplam gıda işletmesi sayısı 86 adetlik artışla 1526’ya ulaşmıştır ve mevcut işletmelerden 182’si eğitim kurumu kantini veya yemekhanesi olarak faaliyet göstermektedir.

Bu yıl içerisinde gerçekleştirilmiş olan 1613 resmi kontrol faaliyetinin 162’si eğitim kurumu kantini veya yemekhanesi olarak faaliyet gösteren gıda işletmelerine yönelik olarak gerçekleştirilmiştir. Eğitim kurumu kantini veya yemekhanesi olarak faaliyet gösteren işletmelerde çalışan tüm personelin hijyen uygulamalarına yönelik eğitim almış olması zorunlu olup söz konusu eğitimler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilmektedir.

Bu çerçevede 2022 yılı içerisinde 125 kişiye eğitim verilmiştir. Eğitim kurumları kantin ve yemekhane denetimleri ile öğrencilere yönelik gıda hijyeni ve gıda güvenliği ile ilgili eğitimler de düzenlenmektedir. 2021 ve 2022 yıllarında kontrol görevlileri tarafından toplam 51 okulda 1798 öğrenciye eğitim düzenlenmiştir.

Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin yeterli, sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması son derece önemli bir husus olup konunun taraflarından biri olarak tüm gıda işletmelerine yönelik resmi kontrol faaliyetleri aralıksız devam ettirilmektedir.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN