Nikahsız geçen 47 yıla mahkeme tazminat cezası verdi

Ankara'da A.İ. adlı kadın, 1976'da dini nikâhla evlendiği Bayram Ş.'den ‘resmi nikah sözünü' tutmadığı için davacı oldu. Mahkeme, 6 çocuğunun annesini yıllardır oyalayan adamı 120 bin TL tazminat cezasına çarptırdı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ankara'da yaşayan A.İ., 1976'da hayvancılıkla uğraşan Bayram Ş. ile tanıştı; çift evlilik kararı aldı. Bayram Ş. resmi nikâh sözünü verdi ama dini nikâh kıydı, köyde davullu zurnalı düğün yapıldı. 1981'de ilk çocuğunu doğuran kadın, bir kez daha resmi nikâh istedi; Bayram Ş. işlerinin yoğunluğunu bahane ederek eşini oyaladı.

ALMANYA'DA İHANET ETTİ

Bayram Ş. ile A.İ'nin 1990'a kadar 4 çocuğu oldu. A.İ. 1990'da beşinci çocuğuna hamileyken Bayram Ş. işçi olarak Almanya'ya çalışmaya gitti; burada yabancı bir kadınla yaşamaya başladı. Türkiye'ye izne gelen adamın 1993'te A.İ.'den 6'ncı çocuğu oldu. Kadın, akrabalarından utandığını, çocuklarının büyüdüğünü belirterek, resmi nikâh talebini tekrarladı. Bayram Ş, 'Çocuklar zaten büyüdü. Ne yapacaksın nikâhı?' diyerek, A.İ.'nin resmi nikah isteğini geri çevirdi; eşine fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladı. 6 çocuk annesi davacı oldu.

TÜM KADINLAR İÇİN UMUT

Ankara 32. Asliye Hukuk Mahkemesi, Bayram Ş.'nin 47 yıl boyunca A.İ.'yi resmi nikâh yalanıyla kandırdığına hükmetti; adamın 120 bin lira tazminat ödemeye mahkûm etti. A.İ.'nin avukatı Ceren Atalay, 'Bu karar emsal niteliğinde olup, imam nikâhıyla evli olan tüm kadınlara bir umut niteliğindedir' diye konuştu.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN