Muharrem İnce: Demirtaş'ı ziyaret etmem doğru bir adımdı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bu sabah Şırnak esnafını dolaştı. İnce Demirtaş'ı ziyaretiyle ilgili soruya, 'Bugün olsa yine aynı şeyi yapardım' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Hakkari ve Van'dan sonra Şırnak’a gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bu sabah Prestij Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Esnaf ziyaretinden sonra Şırnak Cumhuriyet Meydanı’nda mola veren İnce, burada ekonomik duruma işaret etti ve “Türkiye’de derin bir yoksulluk var” dedi.

İnce, gazetecilerin sorusu üzerine Demirtaş’ı hapiste ziyaret etmesiyle ilgili doğru bir adım attığını belirtti.

‘YOKSULLAR DA ZENGİNLER DE MUTSUZ’

İnce, Şırnak’taki ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada, “Memlekette derin bir yoksulluk görüyoruz. İnsanlar, nereye gidersek gidelim, geçim sıkıntısından hayat pahalılığından söz ediyor. Türkiye’de yoksullar mutsuz olduğu gibi zenginler de mutsuz, çünkü onlarda da gelecek kaygısı var. İnsanlara huzur vaat ediyoruz Memleket Partisi olarak. Şırnak’tan Yalova’ya gönül köprüsü kurmak istiyoruz” dedi.

'AMACIM TOPLUMU YUMUŞATMAKTI'

İnce, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde Selahattin Demirtaş ile görüşmesiyle ilgili “YSK dedi ki, Muharrem İnce, Tayyip Erdoğan, Meral Akşener, Selahattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu adaydır. Bizim adaylığımızı kesinleştirdi YSK. Bunu kesinleştirdikten sonra ben gidip rakiplerimin hesabına 500’er lira para yatırdım. Tabii ki rakiplerimin benim 500 lira parama ihtiyacı yok. Amacım toplumu yumuşatmaktı, rahatlatmaktı. Biz düşman değiliz, biz rakibiz demekti” ifadeleri kullandı.

Demirtaş’ı hapiste ziyaret etmesiyle ilgili doğru bir adım attığını belirten İnce, “Bana karşılık veren olmadı, bir tek ben yaptım. Sonra hepsini ziyaret ettim. Sayın Erdoğan’a, Akşener’e, Karamollaoğlu’na gittim. Demirtaş da hapisteydi. Onu da hapiste ziyarette gittim. Çünkü o bana gelemezdi. Yaptığımın doğru olduğuna inanıyorum. Hepimizin cumhurbaşkanı demiştik. Eğer ben 85 milyonun cumhurbaşkanı olacaksam herkesi kucaklamalıyım. YSK birine ya da birilerine ‘adaysın sen’ demişse onları ziyaret etmekten daha doğal bir şey olamaz. Bugün olsa yine aynı şeyi yaparım. Yaptığımın doğru olduğuna inanıyorum. Benim orada bir beklentim de vardı, Erdoğan’a 500 lira yatırırken onda para çok olduğu için, o da bana ‘kıyak yapar, biraz para yatırır da işimizi görür müyüz’ dedim ama cebinde akrep olduğu için bir lira bile göndermedi” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN