Müdür olarak atandığı gün 220 bin lira dolandırıldı

Ardahan'da Ensar Kamacı, Tapu Müdürlüğü'ne vekaleten müdür atandığı gün telefon aracılığıyla 220 bin lira dolandırıldı. Kamacı, borcu ödeyebilmek için emekliliğini istedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Ardahan'ın Posof ilçesinde Hanak Tapu Müdürlüğü’nde şef olan 63 yaşındaki Ensar Kamacı, Posof Tapu Müdürlüğü'ne vekaleten müdür olarak görevlendirildiği gün, bankasından arandığını düşünerek telefona cevap verdi. Telefondaki kişinin yönlendirmeleri ile gelen mesajları yanıtlayan Kamacı, daha sonra hesabından 220 bin lira çekildiğini fark etti. 

Kamacı, olayın ardından adına bankadan çekilen krediyi ödeyebilmek için 35 yılını verdiği memuriyet hayatına noktayı koydu, emeklilik için dilekçe verdi.

BANKA HESABINA BLOKE KONULDU

DHA'da yer alan habere göre, 19 Temmuz’da vatandaşlarla ilgilenirken cep telefonundan arandı. İsminin ‘Didem olduğunu, banka şubesinden aradığını söyleyen kadın, 'hesabınız ve cep telefonunuzda güncelleme yapacağız' dedi. Kadının yönlendirmesiyle telefonuna gelen mesajları onaylayan Kamacı, hesabından bu yolla 220 bin lira çekildiğini fark etti. Suç duyurusunda bulunan Kamacı, bankadan çekilen krediyi ödeyebilmek için emekliliğini istedi.

Kadının söylediklerinin doğru olup, olmadığını öğrenmek için bankayı aradığını belirten Ensar Kamacı, şunları söyledi: "Telefonu açan kişiye başımdan geçenleri anlattım. Onlar da bir yanlışlık olmadığını belirtti. Daha sonra da banka hesabımda bloke olduğunu anladım. Çalıştığım bankanın Ardahan şube müdürü olan arkadaşımı aradım. O da Didem isimli bir çalışanlarının olmadığını ve dolandırılmış olabileceğimi belirtti. Tekrar bankamı aradığımda 'ek hesabımdan 118 bin lira kredi, açık avanstan da 92 bin lira olmak üzere toplam 220 bin lira para çekilmiş' dediler. O anda dünya başıma yıkıldı. Nasıl böyle bir hata yaptım? Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Çekilen bu parayı ödeme imkanım yok. Tek maaşla hem evimin geçimini sağlıyorum hem de yaklaşık beş yıl önce 10 yıllık kredi ile bir ev almış onun taksitini ödüyorum. İcraya düşersem evim de elimden gider diye emekli olup alacağım toplu para ile dolandırıcılara kaptırdığım parayı yatıracağım."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN