Meydandere köyünde yüzlerce kişinin katıldığı şenlik düzenlendi

Siirt il Merkezine bağlı Meydandere köyünde geleneksel anma etkinlikleri düzenlendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu,  Meydandere köyünde ‘Şeyh Ali’ adına her yıl geleneksel olarak düzenlenen anma etkinliklerine katılarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

Köyde metfun bulunan Şeyh Ali adına her yıl Eylül ayının ikinci haftasında yapılan anma etkinliğinde kesilen kurban etleri pilav eşliğinde pişirilerek, il merkezinin yanı sıra diğer illerden gelen konuklara ikram edildi. Türbede dualar yapıldı.

Köy meydanında çocukların sevgi gösterileriyle karşılanan Vali Hacıbektaşoğlu, çocuklarla tek tek ilgilenerek, sohbet etti, çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Köy Muhtarı Necmeddin Baykara’den anma etkinlikleri hakkında bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Köylülerle birlikte şenlik yemeğine katılan Vali Hacıbektaşoğlu, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. Anma etkinliklerinin düzenlenmesinde emeği geçen Köy muhtarı ve tüm köy sakinlerine teşekkür etti.

ŞEN AİLESİNE TAZİYE BULUNDU

Vali Hacıbektaşoğlu Köyde vefat eden Huri Şen adlı vatandaşın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Şen ailesine başsağlığı ve sabır dileyen Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Şehit Güvenlik Korucusu Hurşit Yıldız’ın köydeki ailesini ziyaret etti.

ŞEHİT YILDIZ AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, 1993 yılında köy kırsalında bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda şehit olan Güvenlik Korucusu Hurşit Yıldız’ın ailesini ziyaret etti.

Şehit eşi ve çocuklarıyla bir süre sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu, sorun ve taleplerini dinledi.
Şehide Allah’tan rahmet dileyen Vali Hacıbektaşoğlu, şehit aileleri bize şehitlerimizden kalan emanetlerdir. Her zaman yanlarındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz”. Dedi.

Meydandere Köyü anma etkinliklerine, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, İl Genel Meclis Üyeleri, Hikmet Ekin, İbrahim Oran ile Meydandere Köylülerinin yanı sıra çevre köyler ile ülkemizin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN