Meteorolojiden Siirt'e Sarı Kod Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı yazılı açıklamayla Siirt ve çevre illerde gerçekleşmesi beklenen toz taşınımı nedeniyle sarı kod uyarısı yapıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Bu akşam saatlerinden sonra ve cumartesi günü Siirt, Batman, Mardin ve Diyarbakır, Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı beklenmekte.

Ulaşımda aksamlar yaşanabilir

Meteoroloji yaptığı açıklamada, toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksamlar ile yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Meteorolojiden yapılan açıklamanın tamamı;

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (24.06.2022 Cuma) akşam saatlerinden sonra ve Cumartesi günü Güneydoğu Anadolu’nun doğusu (Diyarbakır’ın doğusu, Batman, Mardin, Siirt ) ile Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde (Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Muş, Ağrı, Iğdır, Erzurum’un doğusu, Kars, Ardahan) Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı beklenmektedir. Toz taşınımının Cumartesi günü öğle saatlerinden sonra etkisini artırması; Pazar günü sabah saatlerinden sonra ise etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksamlar ile yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN