Meteoroloji, hafta sonu için uyardı! 22 ilde yoğun kar yağışı görülecek

Yılın son günlerinde soğuk hava etkisini iyiden iyiye artırmaya başlarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu hafta sonundan itibaren soğuklara kar yağışının da dahil olacağını bildirdi. Pazar günü, aralarında Ankara, Eskişehir ve Bolu'nun da bulunduğu 22 ilin beyaz örtüyle kaplanması beklenirken, pazartesi günü içinse bu sayının 28'e çıkacağı ifade ediliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü başlayacak olan kar yağışının 22 ilde etkisini göstereceğini belirterek, uyarıda bulundu.

Yapıaln değerlendirmelere göre, Siirt'te haftasonu sağnak yağış beklenmekte.

Meteoroloji, hafta sonu için uyardı! 22 ilde yoğun kar yağışı görülecek

Meteoroloji'den alinan tahminlere göre, hava sicaklığı doğu kesimlerde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esecek. Yurdun kuzey ve güney kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açik geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Haftalik yayımlanan hava durumu raporuna göre; iç Anadolu'da hava, pazar gününe kadar açık olacak. Pazar günü ise yurdun bati kesiminde yağiş, iç kesimlerinde ise kar yağişı bekleniyor

KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER

Pazar günü, tam 22 ilde kar yağişi bekleniyor. Bu iller arasında;Ankara,;Eskişehir,;Bolu, Kirşehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kirikkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane bulunuyor.

PAZARTESİ 28 İLDE KAR YAĞIŞI

Pazartesi günü ise, tam 28 il için kar yağışı tahmini yapıldı. Bu iller arasında Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli Elazığ, Bingöl, Mus, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdir, Kars, Ardahan bulunuyor

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN