Merkez Bankası faiz arttırdı ama kredi kartı faizlerinde artış olmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağını duyurdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Merkez Bankası, "Kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacaktır" şeklinde bir açıklama yaptı.

Açıklamada, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarına daha önce %3,11 oranında bir üst sınır getirildiği hatırlatılarak, en son ilan edilen oranlarda herhangi bir artış olmayacağı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacaktır. Mevcut seviyelerin üzerine çıkılmaması için referans orana bir üst sınır getirilmiştir. Bu üst sınır %3,11 olarak belirlenmiş olup, bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Sonuç olarak, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacaktır. Bu oranlar, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/4) kapsamında belirlenen yöntem ile hesaplanarak ilan edilmektedir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN