Meral Danış Beştaş, Aysel Tuğluk'un Serbest Bırakılmamasına Sert Tepki Gösterdi!

Halkların Demokratik Partisi Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Demans hastası Milletvekili Aysel Tuğluk'un tutukluluk halinin devam ettirilmesine sert tepki gösterdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Basın mensuplarına konuşan Meral Danış Beştaş,Aysel Tuğluk'a  yönelik özel bir uygulama olduğunu dile getirdi.

Beştaş,  “Bir siyasi irade var ortada. Demans hastası olan ve bu kadar ağır bir şekilde ilerleyen bir hastalıkla hapishane onlar için çekilmez bir ortamdır. Sevgili Aysel tek başına odada kalamıyor, ihtiyaçlarını karşılayamıyor, yemek yiyemiyor. Bunu defalarca söylememize rağmen ATK tamamen politik bir yaklaşımla Aysel hakkında ‘cezaevinde kalabilir’ şeklinde rapor düzenliyor. Bunun ne tıp etiği ne de bilimsel verilerle ne de mevcut tabloyla izah etmek mümkün değil. Düşman hukuku diye bir sistem var ama bu düşman hukukunu da aşan öç alma duygularına dayanan toplumda var olan kutuplaştırmayı derinleştiren, öfkeyi büyüten bir uygulama olarak önümüzde duruyor.” ifadelerini kullandu.

Aysel tuğluk'un cezaevinde kaldığı her saniyenin, Kürt halkına yönelik bir işkence  olduğunu söyleyen Beşta, "İhtiyaçlarını karşılayamayan, cezaevinde arkadaşlarının yardımıyla günlük rutinini yürütmeye çalışan ki arkadaşlarımız Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Edibe Şahin ve diğer arkadaşların yardımıyla yaşamını sürdürüyor. Cezaevini ziyaret ettiğimde, infaz koruma memurları bile, ‘aman yalnız kalmasın, bekleyin gidene kadar’ gibi uygulamaları bizzat cezaevinde gördüm. Bu tabi ki özel bir uygulama, intikam duygusu ile işlenen bir fiil. Bu, her şeyden önce işkence suçunu oluşturuyor. Bütün taleplerimize rağmen ilgililer, yetkililer, sorumlular bu konu hakkında ne konuşuyor, ne bir açıklama yapıyor nede ATK’den eleştirilerimize bir yanıt alabiliyoruz. Bilim insanları, doktorlar bir yemin içiyorlar, bu yemine uygun olarak hiç kimseye ayrımcı yaklaşmamaları gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

'Hukuk herkes içindir herkese eşit uygulanıyor’ lafını bile duymak istemiyoruz deyen Beştaş, son olarak şunları söyledi:

".Bir Kürt, kadın, HDP’li, muhalif, aynı zamanda Alevi. Bütün kimlikleri birleştirdiğimizde ayrımcılığın en ağır halinin uygulandığını söyleyebiliriz. Bu iktidar, istediğini serbest bırakıyor. Devlet Bahçeli ‘Mümtazer Törköne cezaevinde kalamaz’ diyor. Bir süre sonra Mümtazer Türköne cezaevinin dışında. Alaattin Çakıcı’yı ziyaret ediyor. Bir bakıyoruz onun için özel infaz kanunu düzenleniyor. İnfaz kanununda yaptığımız muhalefete rağmen gerçek anlamda suçlular, cinayetten, tecavüz suçundan serbest bırakıldı. Oysa uluslararası ceza hukuk kanununda devletler, kendisine karşı suçları affedilebilir, kişilere karşı işlenen suçları affedemez, bu tip indirimlere gidemez. Bunun tam tersi işleniyor, şu anda Hizbullah sanığı kimse cezaevinde kalmadı hepsi serbest bırakıldı. Bize şunu demesinler, ‘hukuk herkes içindir herkese eşit uygulanıyor’ lafını bile duymak istemiyoruz. Çünkü hukuk herkese işlemiyor, herkes eşit değil. İstedikleri insanları çok rahat bir şekilde bırakıyorlar. Siyasi irade serbest bırakıyor. Aysel Tuğluk’u serbest bırakmayan da siyasi iradedir” şeklinde konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN