Memura Kira Yardımı Şartları Açıklandı: 3000 Lira İle 5000 Lira Kira Yardımı İçin Yapılması Gerekenler!

Kamuda çalışan memurlara yönelik kira yardımında detaylar belli olmaya başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Büyükşehirlerde yaşayan memurlara kira yardımı verileceği Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanmıştı. Memurlara Kira yardımı( Kira desteği) ne kadar? Ne zaman ödenmeye başlayacak?

Büyükşehirlerde yaşayan memurlara yapılacak kira yardımı ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Memura kira desteği açıklandığında memurların bir kısmı neden sadece büyükşehirlerde çalışan memurlara var şeklinde eleştirmişti.

AK Parti seçim beyannamesinde İstanbul başta olmak üzere, kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacağı kaydedildi. Buna göre büyükşehirlerde il ve ilçe bazında kira katkısı sağlanacak.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, konuya ilişkin TRT Haber'e yaptığı değerlendirmelerde şunları kaydetti;

Geçinme endeksleri, dikkate alınarak şartlara bakılacak. Buna dair kira yardımı söz konusu olabilir. Bunun ayrıntılarını 28 Mayıs seçimlerinden sonra daha net bir şekilde göreceğiz. Temel hedefin kamu çalışanlarının sosyoekonomik durumlarının, şartlarının düzeltilmesine dair adımlar olduğu görülüyor.

İstanbul'da Farklı Ankara'da Farklı

Kira fiyatlarına bakılacak, ortalama kiralar ve oradaki diğer gıda fiyatları da belki değerlendirilecek. Bu geçinme endekslerine göre belki de belli bir kademelendirme olabilir. İstanbul, Ankara, İzmir ya da diğer farklı şehirlerde bu artışların miktarları durumları değerlendirilip ona göre hayatı kolaylaştıracak tutar belirlenir.

Örneğin İstanbul birinci bölge sayılacak ve birinci bölge kira desteği 5000 lira olacak.

Ankara ikinci bölge olacak ve ikinci bölge grubundaki büyükşehirlerde memura kira yardımı 3000 lira olacak.

Bir üçüncü bölge ise daha küçük büyükşehirler. Bu bölgelerdeki memurlara da 2500 TL kira desteği sağlanacak.

Birde küçük şehirler için 4. bölge oluşturulacak. Büyükşehir olmayan illerimiz bu kategoride yer alacak ve 1500 TL kira yardımı sağlanacak.

Destekten kamuda çalışan kadrolu, sözleşmeli memur ve kamu işçilerinin faydalanması bekleniyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN