Memur ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik artış yüzde 30'a çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağını duyurmasının ardından bugün bu oran yüzde 30'a yükseltildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

AK Parti TBMM Grup toplantısında zam oranını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık" ifadelerini kullandı. Ayrıca en düşük emekli maaşı da 3 bin 500 TL'den 5 bin 500'e çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da yaptığı açıklamada memur ve memur emeklilerine yüzde 25 zam yapılacağını duyurmuştu. Zam oranının beklentilerin altında kaldığı eleştirilerinin ardından bugün AK Parti TBMM Grup toplantısında kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 25'teb 30'a kadar çıkarıldığını müjdeledi.

Erdoğan, "Kendi adımıza, tüm milletimizden 2023'te son defa ve çok daha güçlü bir destek istiyoruz. Son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor, bu seçime yönelik söylüyorum ben" dedi.

ZAM ORANI ARTTI, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5500 TL'YE YÜKSELTİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz. En düşük emekli maaş tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bugün son kabine toplantımızın ardından bir kısmını milletimizle paylaştığımız 2022 değerlendirmelerimize devam edeceğiz. Ayrıca, 2022'de milletimize kazandırdığımız, günlük hayatlara dokunan çalışmalardan bazılarını da kısaca aktaracağız. Yeni müjdeleri de kamuoyu ile paylaşmayı sürdüreceğiz. 

Varsın birileri ucube masa etrafında köşe kapmaca oynasın, birbirleri ardından film, fırıldak çevirsin. Varsın birileri bizim emeğimizi iki çift lafla, iki satır sosyal medya mesajıyla çalmaya kalksın. Varsın birileri kendi saplantılarını ülke ve dünyanın gerçeği sanarak hayal aleminde yaşamaya, kin kusmaya devam etsin. Biz işimize bakacağız. AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın farkı diğerlerinden budur. Milletimiz seçim sandığına gittiğinde yalanlara, kişisel hırsların tezahürü kavgalara bakmayacak. Milletimizin bakacağı tek şey, kendisi ve evlatları için kimin ne yaptığı, hangi ümidi verdiğidir. 

"SON DEFA İFADEMİZİ BİRİLERİ YANLIŞ ANLIYOR"

Kendi adımıza, tüm milletimizden 2023'te son defa ve çok daha güçlü bir destek istiyoruz. Son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor, bu seçime yönelik söylüyorum ben. Tüm gayretimizi ortaya koyacağız. Start değil finish.

PROJELER

Gayrettepe-Havalimanı, Bakırköy-Havalimanı, Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ve Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı sistemi açılışa hazır hale getireceğimiz projeler arasında yer alıyor. 

2.4 milyon haneye 2.9 milyar TL elektrik desteği verdik. Doğal gaz rezervimizi 710 milyar metreküpe yükselttik. TOGG'un kuruluşunu sağlayarak, projeyi hayata geçirdik. 

Ülkemize 10.3 milyar dolar doğrudan uluslararası yatırım çektik. AR-GE çalışmalarında 8 binin üzerinde projeye 2.5 milyar lira kaynak aktardık. 

Geçen yıl, 500 bin konut, 1 milyon altyapılı arsa, 50 bin işyeri için harekete geçtik. 

Ayder ve çevresindeki düzenlemeleri bitirerek, bölgeyi herkesin beğeneceği yeni görünümüne kavuşturacağız. 

ORMAN KÖYLERİNE DESTEK

Geçen yıl 530 milyon lira olarak gerçekleşen, yüzde 20'si hibe olarak verilen ORKÖY ödemeleri için bu yıl 1.2 milyar lira tahsis ettik. 

Kuraklığı engellemek için yeni proje başlatacağız. Tarım ürünlerindeki fiyat dengesini sağlamak için daha etkin mekanizmalar kuracağız. 

ET FİYATLARI MESAJI

Et fiyatlarını dengede tutacak projelere ağırlık vereceğiz. 

MEMUR VE EMEKLİ ZAM ORANI ARTTI, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5500 TL'YE YÜKSELTİLDİ

Gördüğünüz gibi ne kadar özetlersek özetleyelim icraatlarımız saymakla bitmiyor. Bugünlük 2022 değerlendirmesi ve 2023 programı bölümümüze noktayı koyuyoruz. Asgari ücret rakamını iki kat artışla 8 bin 507 liraya yükselttiğimizin müjdesini vermiştik. Asgari ücret destek miktarını da 100 liradan 250 liraya çıkarmıştık. Şimdi de asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldığımızı duyurmak istiyorum. Dün de 2022 enflasyonunu aldıktan sonra memurlarımızın ve emeklilerimizin maaş artışını yeniden değerlendirdik. Memur maaşlarında yüzde 87'lik artışa gitmiş, temmuz ayında yüzde 42'ye varan zam yapmıştık. Memurlarımızın ve emeklilerimizin oranlarına razı olamadık. Bakanlarımızla yaptığımız değerlendirme sonucunda memur ve emekli maaşlarında yüzde 25'lik bir artışa gitmeyi kararlaştırmıştık. Bunu da dün katıldığımız memur buluşmasında duyurmuştuk. Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza bu oranı daha da yukarı çıkacak formüller bulmaları talimatını vermiştik. Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonucunda memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkaracak imkanlar sağladık. Buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdelerini veriyoruz. En düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olacağını duyuruyoruz. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını hatırlatmak istiyorum.

EYT olarak bilinen düzenlemeyi çıkartacağımızın müjdesiyle 2 milyon 200 bin vatandaşımızı sevindirdik. Gereken her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Milletimizle paylaşmak istediğim bir diğer husus şudur; CHP tarafından gündeme taşınan başörtüsü konusunu kökünden çözme irademizin bir takipçisiyiz. Şayet bu teklif Meclis Genel Kurulu'nda 400'ün üzerinde bir sayıyla kabul edilirse önümüze gelen değişikliği onaylarız. Ama 400'ün altında bir sayıyla çıkarsa referanduma götürmemiz gerekiyor. Böyle bir durum oluşursa milletimizin hakemliğine gitmekten çekinmeyiz. Türkiye'de 'yapılamaz' denilen ne varsa hepsini insanımıza sunmuş olmanın mutluluğu içindeyiz. Bizde şov, göz boyama olmaz. Bizde sadece yaptıklarımız ve yapacaklarımız vardır. 

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Sular durulmadan olmaz. Öne alınması ile ilgili değerlendirmemiz var.

"BİZİM ATİNA'YLA FALAN İŞİMİZ YOK"

1000 kilometreye çıkaracaksınız menzili dedim, Yunan medyası 'Bunlar Atina'yı vuracak' demeye başladı. Siz sakin olun, uslu durun, bizim Atina'yla falan işimiz yok. Bize dokunmayana biz dokunmayız. Karabağ'a gittik, kardeşlerimiz var diye gittik. Libya'ya gittik, kardeşlerimiz var diye gittik. 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN