Ankara'da Siirt İçin Yapılan Toplantının Detayları Belli Oldu! İl Başkanı Olğaç: Köprü, Yol ve Su İle İlgili 25 Milyarlık Yatırım Yapılacak

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in Siirt ziyaretinden sonra, kentin sorunları ve taleplerinin masaya yatırıldığı toplantı Ankara'da düzenlendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider başkanlığında, Devlet Su İşleri Genel Müdür Vekili Mehmet Akif Balta, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç'ın, katılımlarıyla düzenlenen toplantıda 'Siirt İl Yatırımları' masaya yatırıldı.

AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç, Siirt için birbirinden önemli ve hayati konuların bir an önce çözüme ulaşması için görüşmeler gerçekleştirildiğini söyledi.

- Köprü, Yol ve Su İle İlgili 25 Milyarlık Yatırım Yapılacak

İl Başkanı Olğaç, Mışar Ovasının yol sorununun giderilmesi için Botan Köprüsünün Mart ayında ilk projesi gerçekleştirileceğini belirtti.

İl Başkanı Olğaç, yatırımlarla alakalı şöyle konuştu:

“Ilısu Barajının su tutmasıyla Dergalip köprüsü su altında kaldı ve Eruh halkının yol sorunu meydana geldi. Yeni köprü yapılması için girişimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Mart ayında köprünün yapılmasının yatırım programına alınması için görüştük.

- Garzan Projesi Hızlandırılacak

Garzan projesinin hızlandırılması için görüştük. Bölge tamamıyla sulak arazi olarak kabul edilecek.

- Siirt’in Su Sorunu Çözülecek

Siirt’in su sorunu için de içme suyu baraj göleti yapılacak. Bunun da projesi en kısa sürede hazırlanıp hayata geçirilecek.

- Baraj Nedeniyle Zarar Gören Yollar İyileştirilecek

Daha önce Ilısu Barajı nedeniyle zarar gören 86 kilometrelik yol için iyileştirme çalışması yapılması kararlaştırıldı. Kalender köyünden başlayıp Mişar Ovası olarak bilinen bölgeye kadar yollar iyileştirilecek.

Veysel Karani Beldesinde dere ıslahı yapılacak. Yığınlı köyünde tünel yapılması için ihaleye çıkılacak. Şirvan Pirinçli köyünde tarımı geliştirmek amacıyla sulama göleti yapılacak. Pervari, Tillo ve 8 köyde sondaj çalışması yapılacak. DSİ Siirt Şubesine ait yeni tesis ihalesi iptal edilmişti. Lojman ve tesisin içinde olduğu ihaleye bu ay çıkılacak. Bunların ihalesinin yapılması kesinleştirildi. Bu projelerin maliyeti 25 Milyar Lira civarında olacak.

Siirt'teki yatırım projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi için Siirt'ten giden Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç, üst düzey görüşmelerine devam edeceği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN