Mahalle bakkallarında yeni dönem

Mahalle bakkalları artık 'koop bakkal' olabilecek. Projeye göre, Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında satılan ürünler artık mahalle bakkallarında da satılabilecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Mahalle bakkalları için yeni dönem başlıyor. Buna göre, mahalle bakkalları 'koop bakkal' yani bakkal kooperatifi olabilecek.

Gerçekleştirilecek projeyle beraber Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında satılan 120 ürün artık mahalle bakkallarında da satılabilecek. Yapılan çalışmayla, zincir marketlere karşı uzun süredir ayakta kalma mücadelesi veren bakkal esnafının desteklenmesi amaçlanıyor.

KOOP BAKKAL OLMANIN ŞARTLARI NELER?

Show Haber'de yer alan habere göre, Tarım Kredi Kooperatifi, proje kapsamında bakkallarla anlaşma yapacak. Koop bakkal olabilmek için en az 5 yıllık esnaf olma şartı aranacak. Anlaşma yapan bakkal veya marketler dükkanlarının önüne uyarı levhaları asacak.

Anlaşmalı bakkallar bir rafını Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerine ayıracak. Bakkallara ürünler iskontolu şekilde verilecek. Pilot uygulama önce Ankara’nın da aralarında bulunduğu 6 ilde hayata geçirilecek, sonra yaygınlaştırılacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN