'Kürtçe'ye hakaret eden kadın öğretmenlere soruşturma

Erzurum'un Karayazı ilçesinde sosyal medya üzerinde Kürtçe'ye hakaret içerikli paylaşımda bulunan 4 kadın öğretmen hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Önceki gün sosyal medya üzerinde Karayazı girişindeki Kürtçe ve Türkçe "Hoş geldiniz" yazılı tabela önünde fotoğraf paylaşan 4 kadın öğretmen “Tabelanın öbür tarafında “hoşgeldiniz yazıyor, ama ona hareketimiz belli” paylaşımı yapmıştı.

Tabelanın öbür tarafında Kürtçe “Xêr hatin” yazılan ibareye tekmeli şekilde poz vermesi sosyal medyada tepkiyle karşılandı. 

Birçok sosyal medya kullanıcısı Kürtçe’ye hakaret içerikli paylaşımı  yapan öğretmenler hakkında soruşturma istedi.

Avukat Bişar Abdi Alınak da bunlardan biriydi.

Alınak, Twitter hesabından öğretmenlerin fotoğrafını paylaşıp Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’nı etiketlediği paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

“Erzurum Karayazı’daki öğretmenlerin(!)Kürtçe tabelaya karşı yaptıkları kirli paylaşıma bakın!Bunlar eğitimci olacak ve çocuklarımıza eğitim verecek öyle mi? Kürtçe’den nefret edenlere ne Kürt çocukları ne de başka bir çocuk teslim edilemez. @tcmeb görevini yap ve GÖREVDEN AL.”

'Kürtçe'ye hakaret eden kadın öğretmenlere soruşturma

 

Mardin Barosu Dilsel ve Kültürel Haklar Komisyonu resmi Twitter hesabında yaptığı açıklamada “Erzurum’un Karayazı ilçesinde öğretmen olan kişiler sosyal medya üzerinden Kürtçeye yönelik hakaret içerikli davranış ve söylemlerde bulunmuşlardır. İlgililerin bu eylemleri ayrımcılık ve nefret suçunu oluşturmaktadır” şeklinde tepki gösterdi.

'Kürtçe'ye hakaret eden kadın öğretmenlere soruşturma

Sosyal medyada gelen tepkiler ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 4 öğretmenin, Karayazı girişindeki Kürtçe ve Türkçe "Hoş geldiniz" yazılı tabela önünde uygunsuz fotoğraf çekerek sosyal medyadan paylaştığı açıklaması geldi.

Açıklamada, paylaşım üzerine Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce öğretmenler hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

'Kürtçe'ye hakaret eden kadın öğretmenlere soruşturma

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN