Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin'den İlçe Halkına Müjde!

Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin müjdeyi duyurdu. Siirt'in Kurtalan ilçesindeki en büyük eksiklik gideriliyor. İlçenin sanayisine ve istihdamına katkı sağlamak amacıyla Kurtalan'a sanayi sitesi kuruyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

İlçenin kalkınmasında önemli rol oynayacak küçük sanayi sitesinde ön fizibilite çalışması hazırlandı.

Siirt Kurtalan Belediyesine ait 192 bin metre karelik bir alan üzerinde kurulacak olan ve içinde 118 iş yerinin yer alacağı Kurtalan Küçük Sanayi sitesinin proje hazırlıkları tamamlandı.

Kurtalan Kaymakamı ve Kurtalan Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin, Kurtalan Küçük Sanayi sitesine ilişkin, "İlçemizde ilçe merkezinde bina altlarında faaliyet gösteriyorlar, buda vatandaşlarımızı ve esnaflarımızı mağdur ediyor. Tornacısından, oto lastikçisinden, kaynakçısına tüm esnaflarımız bina altlarında hizmet veriyorlar. Buda hem gürültü kirliliğine hem de ilçe merkezinde bir sıkışıklılığa neden oluyor." açıklamasında bulundu.

Proje kapsamında 192 bin metre kare üzerine 118 iş yerinin yapılmasının amaçlandığını belirten Tekin, "Kentimizin en büyük eksikliğini giderebilmek içinde Siirt yolu üzerinde belediyeye 192 Bin metre karelik bir alanımız var, bu araziyi esnaf kooperatifimize vereceğiz ve 118 tane esnafın içinde olacağı, sosyal alanlarında mevcut olduğu bir site oluşturacağız. Esnafımızı ilçe merkezinin keşmekeşliğinden kurtarıp onları daha nezih bir alana taşıyacağız.  Burada esnaf kooperatifimizle görüştük, herhangi bir sıkıntı yok. Esnaf kooperatifi üzerinden, Dicle Kalkınma Ajansı'na (DİKA) sunduğumuz projemizin ön fizibilitesi hazır." ifadelerini kullandı.

Kaymakam Tekin, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Şu an sadece arsanın, esnaf kooperatifine satışını yapacağız, esnaf kooperatifi de bizden aldıktan sonra Sanayi Bakanlığının, esnaflara çok ciddi manada büyük destekleri var.

Esnaf Kooperatifi bizden aldığı arsa üzerine Dicle Kalkınma Ajansı'na sunduğumuz projemizi hayata geçirmeye başlayacak. Böylelikle esnaflarımız kendi iş yerlerinde kendi alanlarında daha ferah ve daha geniş bir çalışma ortamı ile işlerine devam edecekler. Projenin ilçemize ve esnafımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN