Kurtalan Kaymakamı Çağlar Tekin Açıkladı: Kadınlar Üretecek, Kız Öğrencilerine Burs Verilecek!

Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin, ilçede kurulan Kadın Kooperatifinde kadınların ürettiği ürünlerden elde edilen gelirle, kız öğrencilere burs verileceğini açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin, Kadın Kooperatifi üzerinden maddi durumu iyi olmayan üniversiteli kız öğrencilere burs başlatacaklarını söyledi.

Artı Siirt Haber Ajansı'na konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin, "Bu sene nasip olursa özellikle kız öğrencilerimize yönelik iyi üniversiteleri kazanmış maddi durumu iyi olmayan kız öğrencilerimize burs başlatacağız. Bu nasip olursa bunu kurmuş olduğumuz kadın kooperatifi üzerinden yapacağız." Dedi.

"Kadın Kooperatifini Geliştirdik"

Geçen yıl kadın kooperatifini kurduklarını ve kooperatifi geliştirdiklerini belirten Tekin, "Kadın kooperatifimiz geçen yıl kurulmasına rağmen şu an bölgede varlığını devam ettiren ve istihdam noktasında ayakta durabilen geliri ve gideri kar olarak söyleyebiliriz karını artırarak her geçen gün ileri bir seviyeye giden kooperatif noktasına geldik. Biz burada bir aile çay bahçesi 15 temmuz parkımız içerisinde kadın kooperatifine verdik. Onun haricinde de biz iki tane seramızı ve seranın önündeki boş bir araziyikadın kooperatifimize verdik. Şu an orada seralar üzerinde kadın kooperatifinden 6 kişi çalışıyor. Aile çay bahçesinde de 5 kişi çalışıyor. Toplam 11 kişi istihdam edilmiş durumda. Bunlar hep kendi emeklerinin karşılığını alıyorlar. Hem de ekonomiye bir şeyler kazandırmış durumdalar. Seralarımız üretmiş oldukları ürünler şu an marketlerimizde raflarda yerini almış durumda. Kurtalan'da çıkmış domates kurtalanda kurtalanlı hemşerilerimize satılıyor. Pazar noktasında her hangi bir sıkıntımız yok. Ürettiğiniz zaman ürettiğiniz her bir şeyin karşılığı var. Bunu pazarlama noktasında bir sıkıntı yaşamıyoruz ve üreten kişi de artık kazanıyor."

Kurtalan Kaymakamı Çağlar Tekin Açıkladı: Kadınlar Üretecek, Kız Öğrencilerine Burs Verilecek!

"Kadınlar Hem Aile Ekonomisine Destek Veriyor Hem de Yaptığı İşten Keyif Alıyor"

Kadınların kooperatif sayesinde aile ekonomisine katkıda bulunduğu ve yaptığı işten keyif aldığını belirten Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz buna ilk başladığımız zaman kadınlarımız biraz tedirgindi acaba yapabilir miyiz diye. Şu an geldiğimiz noktada kadınlarımız ciddi anlamda bu işten keyif alıyorlar. Artık bunu nasıl daha da büyütebiliriz noktasında bize baskı yapıyorlar. İnşallah biz bunu seneye daha da büyüterek üretim noktasında özelikle seracılığı daha da genişleterek kadın kooperatifimizi daha fazla ayakta tutmak için elimizden geleni yapacağız. Burada bu sene kar ettiğimiz parayı nasip olursa önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmadan sonra kadın kooperatifimizin tamamından elde edilen kazancı kız öğrencilerimize burs olarak vereceğiz. Kaç tane öğrencimize burs olarak vereceğimizi de tabiki mali duruma göre belli olacak. Tabi burada hayır sever vatandaşlarımızın kapısını da çalacağız. Onlardan da destek isteyeceğiz. Kurtalanda hayır severlerimiz bu nokta bizi hiç eksik bırakmadı. Bu noktada da bizi yalnız bırakmayacaklarını düşünüyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN