Kurtalan Devlet Hastanesi Doktorları, Sağlık Bakanı Koca'ya Seslendi!

Siirt Kurtalan Devlet Hastanesinde Doktor Vedat Orana yapılan saldırı, Kurtalan Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlar tarafından bir basın açıklamasıyla protesto edildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt'te doktor Vedat Oran'a şiddet uyguladığı için gözaltına alınan ve yüzde 67 akli dengesinin yerinde olmadığına dair raporu olan hasta adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki gösteren doktorlar hastane bahçesinde basın açıklamasında bulundu.

Doktorlar adına açıklamayı yapan Pratisyen Dr. İbrahim İnal, konuşmasında "Tüm yetkililere çağrımızdır. Sağlıkta şiddette caydırıcı cezalar ve gerekli önlemler derhal alınmalıdır." dedi.

"Doktora karşı şiddet durmak bilmiyor. Defalarca yaşanan ve bir türlü önlenemeyen bu şiddetin hedefi bu defa hastanemiz hekimlerinden Dr. Vedat Oran oldu." diyen İnal, "4 Haziran Cumartesi,  gece saatlerinde Kurtalan Devlet Hastanesi acil servisine "kırgınlık" şikayeti ile gelen bir şahsın, hekimin muayene ve değerlendirmeleri sonucunda gerekli tetkikleri yapılmıştır. Henüz tetkik sonuçları belli olmamışken şahıs kendi istediği tetkiklerin yapılmaması gibi hadsiz bir gerekçe ile değerli mesai arkadaşımız Dr. Vedat Oran'ı darp etmiştir. Bu olayın bildirilmesinden sonra ifadesi alınan saldırgan gözaltında henüz 12 saati dolmadan serbest bırakılmıştır." şeklinde konuştu.

"Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, saldırganın serbest bırakılmasının gerekçesi olarak %67 engelli olması belirtilmişti. Buradan Sayın Koca’ya soruyor ve yanıt bekliyoruz." diyen İnal konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

"Herhangi bir sağlık sorunu ya da engellilik düzeyi doktora saldırtıktan sonraki gün serbest bırakılmak için yeterli bir sebep midir? 

Saldırganı hemen serbest bırakan kurumlar, saldırıya uğrayan hekimimiz ve diğer sağlık çalışanlarımızın güvenliğini düşünmüş müdür? Hekimler olarak hastalar hakkında verdiğimiz her kararın tüm sorumluluğunu biz alırken, bu kurumların da aynı sorumlulukla hareket etmesi gerekmektedir. 

Sayın Fahrettin Koca henüz birkaç gün öncesinde sağlıkta şiddeti çözeceğine inandığı bir müjde verdi. Bu müjde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetti katalog suç olarak düzenleyen yasanın resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiydi. Bu yasa ile Hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddette cezanın arttırılması ve darp suçunda tutuklu yargılanmanın önü açılmıştı.

Fakat; bugün görüyoruz ki arkadaşımızı darp eden saldırgan dışarıdadır. Uygulamada Bakan Koca'nın verdiği gibi bir müjde bizi karşılamamıştır. Sağlıkta şiddette bir yol alınamamıştır. Can güvenliğimiz olmadan hastalara şifa dağıtmamız olanaksızdır. Hekimler olarak özlük haklarımız kısıtlanmış, mesleğimiz yapılamaz hale getirilmiştir. 

Bu sebeplerden dolayı Hekimsen 1 gün boyunca iş bırakma kararı almıştır. 

Tüm yetkililere çağrımızdır. Sağlıkta şiddette caydırıcı cezalar ve gerekli önlemler derhal alınmalıdır. Sözlerimiz dikkate alınmadığı takdirde eylemlere devam edilecektir. Hekimlerin mesleklerini özgürce yapmasına engel olan davranışlara ve şiddete karşı caydırıcı önlemler alınana kadar  mücadelemiz devam edecektir."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN