Kocaeli'de Siirtlilerin Yeni Dernek Binası Açıldı!

Kocaeli Siirtliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yeni binası bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve protokolün katılımıyla açıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kocaeli Siirtliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yeni binası bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve protokolün katılımıyla açıldı.

KOSİDER’in İzmit, Cedit Mahallesi’ndeki dernek binasının açılışı bugün gerçekleşti.

Açılışa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KOSİDER Başkanı Cumali Boz, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Kocaeli Anadolu İlleri Dernek Başkanı Necmettin Kaya, KOSİDER yönetim kurulu üyeleri Ahmet Mesut Ataker,  Gökhan Nalbant,  Şehabettin Özerdem, Yılmaz Solmaz ve Mustafa Baykara katıldı.

KOSİDER  DUALARLA  AÇILDI

Saygı duruşu ile başlayan tören İstiklal Marşı ile devam etti. Kurdele kesimine geçilmeden önce Diyanet Birlik-Sen Marmara Bölge Başkanı Mehmet Ali Karadaşlı dua etti. Duanın ardından protokol tarafından dernek binasının kurdelesi kesildi.

Kocaeli'de Siirtlilerin Yeni Dernek Binası Açıldı!

“HER ZAMAN DESTEKLEDİK”

Açılıştaki konuşmasına açılışa gelenleri selamlayarak başlayan Tahir Büyükakın şunları ifade etti, “ Bir arada olmak bu tür organizasyonlarda şehrimizin üst kimliğinin oluşmasında, şehrin aidiyetinin sağlanmasında bu tür sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini her zaman kıymetli gördük ve her zaman yanlarında olduk, destekledik.

Demokrasinin ayrılmaz parçalarından bir tanesi sivil toplum örgütleri. Avrupa'daki tabiriyle hükümet dışı organizasyonlar yani sivil organizasyonlar. Bunların varlığı toplumun aslında yönetim süreçlerinin kolaylaştırılması, katılım sürecinin zenginleşmesi açısından son derece kıymetli.

“DEPREMDE HERKES EL ELE VERDİ”

Biz bunu en son depremde gördük. Depremde biz orada çalışırken arkamızdan buradan lojistik akıyordu. Herkes el ele verdi. Bir ve beraber oldu. 

Yediden yetmişe herkes buradan yardım malzemelerini Hatay'a yolladı, Maraş'a yolladı. Bütün o deprem bölgesindeki illere buradan adeta yardım olup yağdı Kocaeli. Vatandaşlarımızın desteğiyle o zor durumdaki kardeşlerimize çok rahatlıkla yardım ettik.

Kocaeli'de Siirtlilerin Yeni Dernek Binası Açıldı!

“SON DERECE KIYMETLİ”

Aslında bu manada örgütlü toplumu biz yine Milli Mücadele yıllarında da görmüştük. Sıradan, normal hayatın içinde insanlar bu tür zor durumlarda birer kahraman oluyorlar.

Mesela şehrimizde Yahya Kaptan, Kara Fatma, tüm Türkiye'ye mal olmuş isimler var. Mesela Nene Hatun var. Bu insanlar gündelik hayatta aslında toplumun birer parçası. Ama bunlar birbirlerini iyi tanıdıkları, organize oldukları için de Allah göstermesin afet durumlarında, milli mücadele anlarında çok hızlı bir şekilde organize olarak toplumun bu yapılar güçlendiriyor.

Bu manada sivil toplumun güçlü olması aslında hem yerel yönetimler açısından hem merkezi idarenin taşra teşkilatları açısından son derece kıymetli.

“SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

KOSİDER Dernek Başkanı Cumali Boz konuşmasına 3 dilde katılımcıları selamlayarak başladı. Boz açıklamasında,”Çok kıymetli hemşerilerim KOSİDER’in açılışına hoşgeldiniz. Bizler Kocaeli’de bulunan yerleşik Siirtliler olarak sizlerle birlikte olmaktan onuR duyuyorum. Katılımınızdan dolayı herbirinize teşekkür ederim. Yeni yerimiz hayırlı uğurlu olsun.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN