Kılıçdaroğlu: Sınavın şaibesi bir yana, mülakatlar zaten şaibeli, haliyle sonuçlar kesin şaibeli

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS sorularının çalındığı yönündeki iddialara ilişkin, 'KPSS ile ilgili yorum yapmıyorum çünkü sınavın şaibesi bir yana, mülakatlar zaten şaibeli, haliyle sonuçlar kesin şaibeli' ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavı kitapçığındaki soruların büyük bölümünün seçenekler dahi değiştirilmeden KPSS’de sorulduğu iddiası gündemdeki yerini korurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan konuya ilişkin ilk açıklama geldi.

Twitter hesabından açıklama yapan CHP Lideri, "KPSS ile ilgili yorum yapmıyorum çünkü sınavın şaibesi bir yana, mülakatlar zaten şaibeli, haliyle sonuçlar kesin şaibeli" dedi.

"Bakanlığa da bunun için gitmiştim" diyen Kılıçdaroğlu, "Sarayın kendi şaibesini çözme şovuna ise sadece gülüyorum. Merak etmeyin, birkaç ay sonra kökten çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Sınavın şaibesi bir yana, mülakatlar zaten şaibeli, haliyle sonuçlar kesin şaibeli

NE OLMUŞTU?

Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavı kitapçığındaki soruların büyük bölümünün seçenekler dahi değiştirilmeden KPSS’de sorulduğu iddia edilmişti.

Emeklerinin çalındığını belirten binlerce aday CİMER üzerinden şikayette bulunmuştu.

Sosyal medyadaki büyük tepkinin ardından ÖSYM’nin resmi Twitter hesabından açıklama yapılmış ve iddiaların asılsız olduğu söylenmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermişti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN