KESK Siirt Şubeler Platformu: Sefalet Ücretine Mahkum Olmayacağız

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Yoksulluk sınırının On Bin TL'ye, açlık sınırının Dört Bin TL'ye ulaştığı ifade edilen açıklamada; başta işsizler, yoksul halk kesimleri ve asgari ücretli çalışanlar olmak üzere, emeği ile geçinen bütün emekçiler ve aybaşını getiremeyen kamu emekçilerinin yaşam ihtiyaçları karşılanamaz duruma gelindiği belirtildi.

KESK Siirt Şubeler Platformu yaptığı basın açıklamanın tam metni,

" BASIN VE KAMUOYUNA

BİZLERİ AÇLIĞA, YOKSULLUĞA MAHKUM EDEN TÜM ZAMLAR GERİ ALINSIN.

Tek adam rejiminin, halktan ve emekçiden yana olmayan, sermayenin çıkarları doğrultusunda aldığı kararlar ve bu yöndeki politikaları sonucu biz emekçileri, emeği ile geçinenleri, yoksul halk kesimlerini açlığa ve yoksulluğa mahkûm ederken, sermayedarları, patronlari, milyon dolarları olanları onlarca kat zenginleştirmiştir.

Yoksulluk sınırının On Bin TL'ye, açlık sınırının Dört Bin TL'ye ulaştığı bugünlerde; başta işsizler, yoksul halk kesimleri ve asgari ücretli çalışanlar olmak üzere, emeği ile geçinen bütün emekçiler ve aybaşını getiremeyen biz kamu emekçilerinin yaşam ihtiyaçları karşılanamaz duruma gelmiştir.

Geçiş garantili köprü, tünel ve yollar, uçuş garantili havaalanları, yatış garantili şehir hastaneleri vb. projelere dolar üzerinden verilen taahhütler nedeniyle inşaat şirketlerinin kasalarına para akarken; işçinin, emekçinin, emeklinin, üretici köylünün cebindeki para pula dönüşmektedir.

TL'nin döviz karşısında her geçen gün erimesi, halkin daha fazla yoksulluğa ve açlığa sürüklenmesine yol açarken; başta yandaşlar olmak üzere, büyük sermaye için rant ve vurgunun büyümesi demektir.

Bu nedenle;

  • Memur Sen ve Kamu İşveren Heyeti tarafından Ağustos ayında 6.sı imzalanan toplu

    sözleşme iptal edilmeli, yeni ekonomik duruma göre kamu emekçileri ile kamu işçilerinin iki yıllık

    ekonomik ve sosyal hakları, tüm kamu emekçileri sendikaları ile birlikte yeniden belirlenmelidir.

    • Emeği ile geçinen tüm halk kesimlerini açlığa ve yoksulluğa mahkûm eden zamlar geri alınmalıdır.
    • Tüm emekçilere yoksulluk sınırının üstünde zam yapılmalıdır.
    • Yaşanan bu ekonomik iflas dikkate alınarak 2022 bütçesi halktan ve emekçilerden yana bir bütçe olarak hazırlanmalıdır.
    • Ülkemizi bir günde dolara ve uluslararası sermayeye karşı bu kadar yoksullaştıranlar ve sosyal ekonomik olarak iflasa götürenler istifa etmelidir.
    • Bizleri yoksulluğa, açlığa ve sefalet ücretlerine mahkûm eden saray rejimine karşı tüm kamu emekçilerini, emeklilerini ve halklarımızı "emekten, halktan, barıştan yana bir bütçe için" birlikte mücadeleye çağırıyoruz.

      YAŞASIN KESK!

      YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!

      KESK SİİRT ŞUBELER PLATFORMU "

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN