Kanser tedavisinde yeni bir yöntem geliştirildi: Yüzde 99 kanserli hücre yol ediliyor

Teksas A&M Üniversitesi, Rice Üniversitesi ve Teksas Üniversitesi'nden araştırmacılar, kanserle mücadelede çığır açan bir yöntem geliştirdi. Aminosiyanin molekülleri ve hızlandırılmış Feringa-tipi motorlar kullanılarak laboratuvar ortamında yapılan deneylerde, kanserli hücrelerin ?'unu etkisiz hale getiren bu yeni tedavi yöntemi, umut verici bir ilerleme olarak öne çıkıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Teksas A&M Üniversitesi, Rice Üniversitesi ve Teksas Üniversitesi'nden araştırmacılar, kanserli hücrelerle mücadelede yeni bir yöntem geliştirdi. Kullanılan yöntem, aminosiyanin molekülleri ve Feringa-tipi motorları bir araya getiriyor.

Aminosiyanin molekülleri, normalde kanserli hücreleri tespit etmek için kullanılan moleküllerdir. Bu moleküller, kanserli hücreleri belirleyerek üzerlerine yapışır ve tespit edilmelerini sağlar. Geliştirilen sistemde ise bu moleküller, Feringa-tipi motorlarla daha da geliştirilmiş ve hızlandırılmıştır.

Yapılan araştırmalara göre, Feringa-tipi motorlar, kızılötesine yakın aralıktaki ışıkla etkileşime geçebilme kabiliyetine sahiptir ve 1 milyon kat daha hızlıdır. Laboratuvar ortamında gerçekleştirilen deneylerde, bu yöntemin kanser hücrelerinin %99'unu etkisiz hale getirdiği tespit edildi.

Sistemin işleyişi şu şekildedir: Aminosiyanin molekülleri, uygun uyaranlarla senkronize hale getirilir. Kızılötesine yakın ışık, bu senkronizasyonu sağlayan uyaranlardan biridir. Moleküller, harekete geçtiklerinde plazmon adı verilen yapıyı oluşturur ve molekül boyunca titreşim meydana gelir. Bu titreşimler, kanserli hücrelere yapışan molekülü parçalayarak hücreleri etkisiz hale getirir.

Geliştirilen bu yöntem, kanserle mücadelede umut verici bir ilerleme olarak değerlendirilebilir. Ancak, klinik uygulama aşamasına geçmeden önce daha fazla araştırma ve test gerekmektedir.

Kanser tedavisinde yeni bir yöntem geliştirildi: Yüzde 99 kanserli hücre yol ediliyor

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN