Jorge Jesus resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, Portekizli teknik direktör Jorge Jesus ile 1 yllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Yıllık 3 milyon Euro garanti ücret alacağı belirtilen Jesus, kulübün tarihinde Vitor Pereira'dan sonraki ikinci Portekizli hocası olacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Fenerbahçe tarihinde ilk kez arka arkaya 8 sezon şampiyon olamadı. Vitor Pereira, geçtiğimiz sezon büyük umutlarla ikinci kez takımın başına getirildi. Pereira'nın görevine son verilmesinin ardından Sarı Lacivertliler İsmail Kartal yönetiminde büyük bir çıkış yakaladı ve sezonu Trabzonspor'un ardından ikinci sırada tamamladı.

Ligin son haftalarındaki başarılı futbol ve toplanan puanlarla birlikte kulüp camiasında da gelecek sezon için Kartal'la yola devam edilip edilmemesi ya da takımı şampiyonluğa taşıması için dünya çapında başarılı yabancı bir teknik direktör getirilmesi tartışıldı.

Ancak Ali Koç yönetimi tercihini deneyimli çalıştırıcı Jorge Jesus'tan yana kullandı. Jesus, beşinci yılına girecek Ali Koç döneminde Fenerbahçe'nin dokuzuncu teknik direktörü olacak.

Şimdi, Jesus'un önünde büyük bir lig şampiyonluğu beklentisi ile Şampiyonlar Ligi ön elemeleri için erken başlayacak bir sezon var.

Kupalarla dolu bir kariyer

67 yaşındaki teknik direktör, kariyerinde daha önce Braga, Benfica, Sporting Lizbon, Al-Hilal ve Flamengo gibi takımları çalıştırdı.

Tam adı Jorge Fernando Pinheiro de Jesus olan çalıştırıcı, Portekiz futbolunun önde gelen kulüplerinden Benfica ile tüm yerel kupaları en az bir kez olmak üzere toplam 10 kupa kazanarak kulüp tarihine geçti.

Çalıştırdığı ilk döneminde bu kulüple üç şampiyonluk yaşayan deneyimli teknik direktör, 2012-13 ve 2013-14 sezonlarında da UEFA Avrupa Ligi'nde final oynamayı başardı.

Bir kez Sporting Lizbon ile, beş kez de Benfica ile olmak üzere toplamda altı kez de Taça da Liga'yı (Portekiz Lig Kupası) kazandı.

Portekiz futbolundaki başarılarının ardından 2019 yılında Brezilya Serie A takımlarından Flamengo'nun başına geçen Jesus, o yıl Güney Amerika futbolunun en prestijli kupası olan Copa Libertadores'i ve lig şampiyonluğunu kazandı.

Ardından 2018 yılında kısa bir dönem Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Hilal'i çalıştıran Jesus, ikinci dönemi için 2019 yılında tekrar Benfica'ya dönse de, ligde ilk sezonu dördüncü sırada tamamladı. Üst üste gelen istenmeyen sonuçların ardından da ikinci sezonunda sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi.

Jesus, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından, en iyi 10 kulüp antrenörü arasında gösterildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN