İYİ Parti Milletvekili Siirt'teki 'Taşıma Seçmenleri' Adalet Bakanına Sordu!

İYİ Parti Milletvekili Siirt'teki Seçmen Hareketliliğini Adalet Bakanına Sordu!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu, 31 Mart seçimleri öncesi Siirt’e kaydırılan seçmenleri gündeme getirdi. Zorlu, Siirt Merkezde 4 farklı adreste 6 bin 643 seçmenin varlığına ilişkin,  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, cevaplanması üzere yazılı soru önergesi verdi.

İYİ Parti Milletvekili Kürşat Zorlu, Bakan Tunç’a, “Gelen şikayetlerle ilgili hangi işlemler yapılmıştır?” diye soru yöneltti.

Zorlu yaptığı yazılı soru önergesinde şunlara söyledi:

“Seçmen listeleri mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarılmıştır. Listelerde şüpheli, hayali seçmenlerin olduğuna dair çok sayıda haber basında geniş yer bulmuştur. Birçok şehrimizde, tek bir adreste çok sayıda seçmenin bulunması şüphe uyandırmıştır. Son olarak Siirt Merkezde 4 adreste 6 bin 643 seçmenin kayıtlı olduğu iddiası basına yansımıştır. Bu durum seçim güvenliğine yönelik şüphelere neden olmaktadır. Bu kapsamda, seçim kurullarına yapılan ve yapılacak olan şikayetleri kurulların bağımsız ve tarafsız şekilde değerlendirip karara bağlaması 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin adil sonuçlanması adına önemlidir.

Buradan hareketle;

1. MERNİS'e kayıtlı tek bir adreste seçmen sayısı 15'ten fazla olan adres sayısı kaçtır?

2. MERNİS'e kayıtlı tek bir adreste seçmen sayısı 15'ten fazla olan adreslerin illere göre dağılımı nasıldır?

3. Bu kapsamda konuyla ilgili iller bazında seçim kurullarına yapılan şikayet sayısı kaçtır?

4. Gelen şikayetlerle ilgili hangi işlemler yapılmıştır?”

Ne Olmuştu?

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Siirt İl Örgütü, 31 Mart seçimleri öncesi Siirt’e kaydırılan seçmenleri gönderme getirerek itirazda bulunmuştu.

DEM Parti Siirt İl Yönetimi, Siirt’te daha önce seçmen kaydırıldığını belirterek, söz konusu olayla ilişkin itirazda bulunmuştu.

CHP’de İtiraz Etti!

CHP Siirt İl Başkanı Enver Güneş ilçe seçim kuruluna itiraz etti ancak itiraz, “Hayali seçmen değildir. Kolluk kuvveti aracılığıyla söz konusu kişiler yerinde tespit edilmiştir” denilerek ilçe, il ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN